Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Τους 21 έφτασαν οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση σε δομές με ευπαθείς ομάδες

Αυξάνεται δραματικά κάθε μέρα ο αριθμός των νεκρών ηλικιωμένων από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης, μετά τη μαζική διασπορά του κορονοϊού στη δομή.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη χτεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί από τη συγκεκριμένη δομή φτάνουν πλέον τους 21, ενώ υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμα ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του μετά τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου», επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, καμία ενημέρωση δεν δόθηκε χτες σε σχέση με τους διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε γηροκομείο στο Μοσχάτο μετά την επιβεβαίωση κρούσματος στη δομή.

Σε κάθε περίπτωση, είναι χαρακτηριστικό ότι οι 22 αυτοί θάνατοι στα δύο γηροκομεία της Θεσσαλονίκης αποτελούν το 8% του συνολικού αριθμού των θανάτων σε όλη τη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Αν μάλιστα στον αριθμό αυτό προστεθούν και οι 13 νεκροί από τους νεφροπαθείς στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», ο σχετικός αριθμός (35 θάνατοι) φτάνει το 13% του συνόλου των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τα νέα περιστατικά, όπως τα δεκάδες κρούσματα στη δομή ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα, αναδεικνύουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κλειστές δομές και δομές με ευπαθείς ομάδες.

Σωματεία εργαζομένων και φορείς καταγγέλλουν εδώ και μήνες την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις άσχημες εργασιακές συνθήκες και τις μεγάλες ελλείψεις, την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ και τα μέτρα που εξήγγειλε κατόπιν εορτής η κυβέρνηση για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι ανεπαρκή ή και ανεφάρμοστα, καθώς μεταξύ άλλων διατηρούνται οι ίδιες απαράδεκτες συνθήκες για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ