Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Εκκληση για αίμα και διεκδίκηση για άμεση κάλυψη των τμημάτων αιμοδοσίας

Με αφορμή τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων σε προϊόντα αίματος, που οφείλεται στη συνηθισμένη μείωση του αιμοδοτικού πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και στις επιπτώσεις της πανδημίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου, απευθύνουν πλατιά έκκληση για αίμα, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν από την κυβέρνηση να καλυφθούν άμεσα τα κενά στις μονάδες αιμοδοσίας με μόνιμο προσωπικό.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) υπογραμμίζει ότι «παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες αιμοδοσίας, το πρόβλημα παραμένει» και καλεί τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, ενώ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες που παίρνουν σε αυτή την κατεύθυνση φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, και επισημαίνει: «15 λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν 3 ανθρώπινες ζωές».

Αντίστοιχα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Νοσοκομειακοί Ιατροί Αθήνας - Πειραιά) επισημαίνει την έγκαιρη διαπίστωση πανελλαδικής ανεπάρκειας στο σύστημα αιμοδοσίας και καταγγέλλει: «Σε πολλές μονάδες αιμοδοσίας υπάρχει έλλειψη προσωπικού, με συνέπεια να έχουν μειωθεί οι βάρδιες αιμοληψίας στα νοσοκομεία καθώς και οι εξορμήσεις στις γειτονιές. Χρειάζεται ενημέρωση του πληθυσμού για εθελοντική αιμοδοσία».

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την κυβέρνηση να καλύψει όλες τις ανάγκες των τμημάτων αιμοδοσίας σε προσωπικό, απευθύνει έκκληση στον πληθυσμό να δίνει αίμα και ειδικότερα καλεί «τη νεολαία και τους νέους συναδέλφους να ανταποκριθούν, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα αλληλεγγύης στην κοινωνία. Για να μη θρηνούμε θύματα για μια μονάδα αίματος. Να διεκδικήσουμε μαζί μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων ασθενών που υπομεταγγίζονται (2023-12-29 00:00:00.0)
Διοργανώνει αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα (2020-09-01 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη ρατσιστική ασχήμια της Χρυσής Αυγής (2013-04-27 00:00:00.0)
«Σιωπηλό παράθυρο» σε κραυγαλέες ελλείψεις (2006-03-29 00:00:00.0)
Ελλείψεις των νοσοκομείων σε αίμα (2003-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ