Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Καταγγέλλουν τις νέες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων

Τις καθυστερήσεις, με ευθύνη της κυβέρνησης, στην πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών για πολλοστή φορά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Είναι η πολλοστή φορά που καθυστερείτε να μας πληρώσετε δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες. Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο που αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για να κάνετε το αυτονόητο. Απαιτούμε να εκταμιευτεί άμεσα το κονδύλι του τρίτου τριμήνου και να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιον» τονίζει: «Απλήρωτοι για τις εφημερίες και την εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες παραμένουν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων Υγείας, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 3ο τρίμηνο 2020 (Ιούλης - Αύγουστος - Σεπτέμβρης).

Ακόμα επισημαίνει πως «παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση για τις εφημερίες και την εργασία νυχτερινή και σε αργίες και Κυριακές των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, που εργάζονται μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης». Ενδεικτικά αναφέρει ότι ένας εργαζόμενος με 10ετή προϋπηρεσία παίρνει ως αποζημίωση για 8ωρη νυχτερινή βάρδια 19,95 ευρώ μεικτά (κατηγορίας ΠΕ), 18,83 ευρώ μεικτά (ΤΕ), 14,7 ευρώ μεικτά (ΔΕ) και 13,02 (ΔΕ). «Αντίστοιχα απαράδεκτα χαμηλό είναι το ωρομίσθιο για τη 17ωρη ή 24ωρη ενεργό εφημερία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τους ειδικευόμενους είναι μόλις 4,48 ευρώ μεικτά, για τους επιμελητές Β είναι 5,58 ευρώ μεικτά, για τους επιμελητές Α είναι 6,73 ευρώ μεικτά και για τους διευθυντές είναι 7,05 ευρώ μεικτά.

Μόνο αγανάκτηση λοιπόν μας προκαλούν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης για τα δισ. ευρώ επιδοτήσεων στους τουριστικούς, ξενοδοχειακούς και λοιπούς επιχειρηματικούς ομίλους από το "Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ