Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Πρώτη μέρα λειτουργίας και τα προβλήματα φωνάζουν

Περιοδείες εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Σοβαρά προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους διαπίστωσαν τα κλιμάκια δημοτικών και τοπικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που περιόδευσαν χτες στους βρεφικούς σταθμούς Τριανδρίας και Ξηροκρήνης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης, δεν έγιναν τεστ στους εργαζόμενους. Παρατείνονται οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας (με κριτήριο τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας σε συνθήκες πανδημίας), ενώ μόλις την προηγούμενη βδομάδα η δημοτική αρχή άρον - άρον προκήρυξε θέσεις λίγων μηνών, όταν η ανάγκη συστηματικής καθαριότητας απαιτεί πολύ περισσότερους και μόνιμους εργαζόμενους.

Η μέχρι τώρα διάψευση της "πανηγυρικής" εξαγγελίας της δημοτικής αρχής για έναρξη της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής από φέτος, μπορεί να εμφανίζει μειωμένο αριθμό των εγγεγραμμένων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο αναστατώνει χιλιάδες γονείς που "βρέθηκαν στον αέρα", που πήραν τα νήπια από τους παιδικούς σταθμούς και τα έγραψαν σε νηπιαγωγεία τα οποία είναι αμφίβολο αν και πώς θα λειτουργήσουν. Κι αν ακόμα λειτουργήσουν, θα είναι μέσα σε κοντέινερ στις αυλές των σχολείων».

Καλεί γονείς, εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν την ασφαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών:

  • Με δέσμευση χώρων για δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.
  • Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και προσωπικού καθαριότητας, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ.
  • Με μαζική, περιοδική εξέταση και τεστ για όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη και κόστος του κράτους. Με πρόσληψη παιδιάτρων και γιατρών Εργασίας, με αξιοποίηση των δημοτικών ιατρείων.

Μόνο οι παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να εξασφαλίσουν ολιγομελή τμήματα με μειωμένη αναλογία παιδιών - παιδαγωγών, να εξασφαλίσουν την αποφυγή επικίνδυνων συγχρωτισμών.

Περιοδείες έγιναν χτες και σε παιδικούς σταθμούς σε πολλούς δήμους της Αττικής και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με εκπαιδευτικούς και γονείς για τα προβλήματα και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ