Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν υπόθεσή τους την ενίσχυση του ΚΚΕ

Κατά δεκάδες φτάνουν στο ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη» επιστολές στήριξης στο Κόμμα με έκτακτες οικονομικές εισφορές, ως απάντηση στο κατάπτυστο πρόστιμο που του επέβαλε η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο (4% επί της κρατικής χρηματοδότησης) επιβλήθηκε στο Κόμμα επειδή δεν δίνει στο κράτος τα ονόματα όσων το ενισχύουν από το υστέρημά τους, όσων δηλαδή αγοράζουν κουπόνια των 2, των 5 και των 10 ευρώ!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιβολή του προστίμου, ένα μεγάλο κύμα οικονομικής στήριξης στο Κόμμα σηκώθηκε από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, ανθρώπους του μόχθου που εκτιμούν τη δράση του Κόμματος. Μια συγκινητική στήριξη που δείχνει στην πράξη ποιοι είναι οι ενισχυτές του ΚΚΕ, δηλαδή άνθρωποι του μόχθου, μεροκαματιάρηδες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι. Ολοι αυτοί επιβραβεύουν τη σταθερότητα του ΚΚΕ, την παλικαρίσια στάση του να μη δώσει στο κράτος και τις κυβερνήσεις του τα ονόματα όσων δίνουν από το υστέρημά τους στο Κόμμα για να μπορεί να αναπτύσσει τη δράση του.

Δεν τους πέρασε ως τώρα, δε θα τους περάσει και σήμερα!

Η ΤΟ Πειραιά κατάφερε να συλλέξει 2.500 ευρώ από φίλους και οπαδούς του Κόμματος και στην επιστολή της μας θυμίζει το παρακάτω χαρακτηριστικό άρθρο του «Ριζοσπάστη» από την Πρωτομαγιά του 1929, για τον «έρανο» ανάμεσα στους εργοστασιακούς εργάτες των Λιπασμάτων:

«ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ!

Ο πυρήνας λιπασμάτων έκανεν ερανο ανάμεσα στους εργάτες και έδωσεν ένα ποσό στον έρανο του «Ριζοσπάστη». Η σημασία του εράνου αυτού είνε μεγάλη - το τονίζουμε ιδιαίτερα - και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τα μάτια των εργατών και ειδικά των μελών του Κόμματός μας.

Τα πεντακοσάρικα και τα διακοσάρικα που έδωσαν άλλοι σύντροφοι δεν έχουν τόση αξία όση έχει ο έρανος του εργοστασιακού πυρήνα, γιατί βασίζεται στην μάζα των εργατών, των προλεταρίων. Οταν όλοι οι σύντροφοι αποχτήσουν βάσεις στα εργοστάσια, θα στηρίζουν όχι μόνο το "Ριζοσπάστη" μα και το Κόμμα μας πάνω στην μάζα, στην παντοδύναμη μάζα που ξαίρει να υποστηρίζει πραγματικά τα συμφέροντά της.

Προς τα εργοστάσια! Ο καθένας ας σκεφθεί τη σημασία του εράνου του πυρήνα λιπασμάτων για να αντιληφθεί καλλίτερα την έννοια του συνθήματος».

Και όπως τονίζει η ΤΟ Πειραιά: «Το Κόμμα μας στην εκατοντάχρονη ηρωική πορεία του σφυρηλάτησε βαθιές σχέσεις με την εργατική τάξη και το λαό. Σχέσεις που έχουν ριζώσει μέσα στις δυσκολίες και παρά τις αντιξοότητες της ταξικής πάλης. Στον Μεσοπόλεμο, στην Κατοχή, στη δικτατορία, στις ανατροπές, στην οικονομική κρίση και μέχρι σήμερα.

Η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με το γεγονός ότι απλοί εργάτες, βιοπαλαιστές, λαϊκός κόσμος επιλέγουν να δυναμώσουν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους. Αυτή τη σχέση, που χτίζεται στην καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, έχουν σκοπό να χτυπήσουν αξιοποιώντας κάθε τρόπο. Πότε με συκοφαντία, πότε με νόμους, πότε με πρόστιμα.

Δεν τους πέρασε ως τώρα. Δε θα τους περάσει και σήμερα!

Η ΤO Πειραιά, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο, προσφέρει στο Κόμμα μας ως πρώτη δόση το ποσό των 2.500 ευρώ. Με μεγαλύτερο πείσμα και με αποφασιστικότητα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες του κεφαλαίου, του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων. Για να δυναμώνει καθημερινά το Κόμμα, μέσα στην εργατική τάξη και το λαό».

Οικονομική συνεισφορά 880 ευρώ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος συγκέντρωσε η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Οι ΚΟΒ Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αττικής εισφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 510 ευρώ που συγκέντρωσαν από δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρει 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, ως απάντηση στην επιβολή προστίμου από το αστικό κράτος, υπενθυμίζοντας πως «ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομουνιστές!».

Σε απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα μας, ο σ. Φώτης Κώτσης προσφέρει 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου, δηλώνοντας πως «όσο μας χτυπάνε, τόσο δυναμώνουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ