Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΓΑ
Μεγάλες αυξήσεις στα τέλη εκτιμήσεων

Μεγάλες ευρώ - αυξήσεις στα τέλη για τις εκτιμήσεις των ζημιών, επέβαλε από 1/1/2002 ο ΕΛΓΑ, σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων.

Δε φτάνει που οι αγροτοκτηνοτρόφοι, παθαίνουν ζημιές και υφίστανται δραματική απώλεια εισοδήματος, θα πρέπει κι από πάνω να πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερα τέλη για να γίνει η εκτίμηση της ζημιάς. Ο ΕΛΓΑ αύξησε τα τέλη, που σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν τριπλασιάστηκαν, προσαρμόζοντας στις εισπρακτικές ανάγκες... του ευρώ. Συγκεκριμένα, τα τέλη εκτίμησης ζημιών, για ένα στρέμμα αυξάνονται από 200 δραχμές σε 340 δραχμές (1 ευρώ), για ένα καρποφόρο δέντρο από 10 σε 34 δραχμές (10 λεπτά), για τα βοειδή από 400 σε 1022 δραχμές (3 ευρώ) και για τα αιγοπρόβατα από 400 δραχμές σε 682 δραχμές (2 ευρώ).

Ο ΕΛΓΑ ανέβασε τα τέλη εκτίμησης και σε λίγο καιρό θα ανεβάσει και τις εισφορές - χαράτσια που θα πληρώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για να έχουν υποτίθεται ασφαλιστική κάλυψη. Το ύψος των χρηματικών αποζημιώσεων, που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί με βάση τις ζημιές που παθαίνουν, θα... ανέβει καμιά φορά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ