Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΥΠΑ
Να περάσει στο Δημόσιο το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το συμφέρον της χώρας και του κοινωνικού συνόλου επιβάλλει την υπαγωγή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ) στο ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό επισημαίνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αφορμή την «απαράδεκτη κατάσταση που επικράτησε στο αεροδρόμιο με τις χιονοπτώσεις και τις προκλητικές δηλώσεις των αρμοδίων ότι ο αερολιμένας δεν έκλεισε στιγμή και λειτούργησε κανονικά».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι τα περιστατικά που παρατηρούνται κάθε τόσο στο νέο αεροδρόμιο, δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και προσθέτουν ότι αν δε ληφθούν επειγόντως μέτρα, θα προκαλούνται ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι στο παλιό αεροδρόμιο δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα, γιατί θέματα που αφορούν τον έλεγχο των διαδρόμων, τους χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, τους χώρους διακίνησης επιβατών κλπ., τα χειριζόταν το έμπειρο προσωπικό της ΥΠΑ, ενώ τώρα οι αρμοδιότητες αυτές «παραχωρήθηκαν παρανόμως» στην εταιρία του ΔΑΑ.

Η ΟΣΥΠΑ ζητά από την κυβέρνηση να ζητήσει ευθύνες από κάθε αρμόδιο του αεροδρομίου, να επιβληθούν κυρώσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, καθώς και να διατηρηθεί το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, για να χρησιμοποιείται ως αεροδρόμιο εναλλαγής, καλύπτοντας ανάγκες που δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητες του νέου αεροδρομίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ