Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επισπεύδεται το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ

Επισπεύδει την εκποίηση και του δημόσιου ταχυδρομείου η κυβέρνηση, ήτοι να παραδώσει σημαντικό μερίδιό του σε ξένους και Ελληνες μεγαλοκαρχαρίες.

Προκειμένου να παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο μέχρι και 25% της μητρικής συν το 50% της χρυσοφόρας θυγατρικής των ΕΛΤΑ, τις ταχυμεταφορές, η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο συνδιαλεγόταν με τη γαλλική Le Post (δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα μέσω του εγχώριου συνεργάτη της, «Φτερωτό Ερμή», συμφερόντων Λαμπράκη, Κόκκαλη και Εθνικής Τράπεζας), τη γερμανική Deutsche Post και τα ολλανδικά TPG. Πρόσφατα οι Γερμανοί ειδοποίησαν το σύμβουλο ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ Rothschild, ότι αδυνατούν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά.

Χτες, συζήτησαν για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών και ο υφυπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών. Διέρρευσε ότι την επόμενη βδομάδα η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους δύο ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, προηγούνται οι Γάλλοι διότι λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν τα ΕΛΤΑ ως ταχυδρομικό κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι οι Ολλανδοί ενδιαφέρονται μόνο για την ανάπτυξη του κλάδου των ταχυμεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ