Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Προβλήματα στον εφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών θεωρεί ακόμη αδύνατη τη μεταφορά πετρελαίου σε πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω ολισθηρότητας των δρόμων

Αδύνατη εξακολουθεί να είναι η μεταφορά πετρελαίου θέρμανσης σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων που δεν έχουν ακόμα καθαριστεί από τα χιόνια, παρόλο που υπάρχει πλέον επάρκεια καυσίμων στα πρατήρια. Αυτό τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), συνιστώντας στους καταναλωτές πριν κάνουν παραγγελίες στους πρατηριούχους για πετρέλαιο θέρμανσης να απευθύνονται στους δήμους τους για να διασφαλίσουν ότι η περιοχή τους είναι προσβάσιμη. Σύμφωνα με την ΟΒΕ ακόμα και τα βυτιοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες αδυνατούν να εφοδιάσουν με πετρέλαιο θέρμανσης πολλές περιοχές. Καλεί τις δημοτικές αρχές των περιοχών όπου υπάρχει πρόβλημα να καθαρίσουν άμεσα τους δρόμους και να ρίξουν αλάτι, ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι και παράδρομοι για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα βυτιοφόρα. Τα πρατήρια αυτές τις μέρες παραμένουν ανοιχτά από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ παρατεταμένο ωράριο έχουν και τα διυλιστήρια και οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Οσον αφορά τις ημερήσιες «ενδεικτικές» τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων που διαμορφώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και θα ισχύσουν μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν ως εξής:

  • Για το λεκανοπέδιο της Αττικής και το νομό Θεσσαλονίκης η νέα σούπερ σε 0,659 ευρώ ή 224,60 δρχ., η αμόλυβδη σε 0,611 ευρώ ή 208,20 δρχ., το πετρέλαιο κίνησης σε 0,552 ευρώ ή 188,10 δρχ. και το θέρμανσης σε 0,275 ευρώ ή 93,70 δρχ. το λίτρο
  • Για την Α` ζώνη η «ενδεικτική» τιμή της νέας σούπερ σε 0,673 ευρώ ή 229,30 δρχ. το λίτρο, της αμόλυβδης σε 0,626 ευρώ ή 213,30 δρχ., του πετρελαίου κίνησης σε 0,567 ευρώ ή 193,20 δρχ. και του θέρμανσης σε 0,284 ευρώ ή 96,80 δρχ. το λίτρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ