Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παγωμένη η Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Νομοί Χανίων και Λασηθίου

Eurokinissi

Ο παγετός ήταν χτες το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής. Αρκετοί δρόμοι, αλλά και πεζοδρόμια γλιστρούσαν επικίνδυνα, ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν απαραίτητες σε ορισμένες περιοχές, κυρίως των βόρειων προαστίων της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Χωρίς αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστοί ήταν οι δρόμοι Φυλής - Δερβενοχωρίων και Πεντέλης - Αγ. Πέτρου - Ν. Μάκρης. Λόγω πτώσης δέντρων ήταν κλειστή το πρωί η λεωφόρος Μαραθώνος, μετά τη λίμνη προς Αγιο Στέφανο. Αυξημένη ήταν η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς οι οδηγοί προτιμούσαν να κινούνται μέσω αυτών.

Χωρίς ρεύμα παρέμειναν χτες δεκάδες χωριά στην κεντρική και τη νότια Εύβοια και στην Κρήτη, ενώ μικροπροβλήματα υπήρχαν και στη βορειοανατολική Αττική. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν οι Νομοί Χανίων και Λασηθίου.

Αποκλεισμένα παρέμεναν 62 χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα (41 χωριά στην Εύβοια, 14 στο Νομό Χανίων, τέσσερα στο Νομό Σάμου, τρία στο Νομό Λασηθίου). Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν τα οχήματα που κινούνταν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Εβρου, Θεσπρωτίας, Εύβοιας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πιερίας, Ροδόπης, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Λασηθίου και Χανίων.

Στα Χανιά παρέμεναν κλειστοί οι δρόμοι προς Σφακιά και οροπέδιο Ομαλού. Στο τελευταίο μέχρι χτες το απόγευμα βρίσκονταν αποκλεισμένα 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος. Ο απεγκλωβισμός τους έγινε με ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα».

Επίσης, δύο ελικόπτερα του Στρατού έριξαν ζωοτροφές σε αποκλεισμένους κτηνοτρόφους σε ορεινή περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου του Νομού Λασηθίου.

Με δυσχέρειες διεξαγόταν η συγκοινωνία προς Α. Σέλινο, ενώ πολλά χωριά του νομού, όπως στην ορεινή Κυδωνία, στον Αποκορωνα, στα Σφακιά και στο Σέλινο, είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για δυο και τρεις μέρες. Πολύωρες διακοπές σημειώθηκαν και στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Στο Λασήθι άνοιξε χτες ο δρόμος προς το οροπέδιο. Σημαντικές ζημιές υπάρχουν στην κτηνοτροφία, ενώ καταστράφηκαν τα σιτηρά και τα εσπεριδοειδή.

Στο Ρέθυμνο ήταν αποκλεισμένο το 70% των περιοχών του για αρκετές μέρες. Χτες τα καιρικά φαινόμενα είχαν υποχωρήσει, αλλά τα προβλήματα θα αργήσουν να αποκατασταθούν.

Στις περιοχές Ανωγείων και Μαλεβιζίου η συγκοινωνία διεξαγόταν με δυσχέρεια. Υπάρχουν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες και υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί 3.000 αιγοπρόβατα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από το χιονιά(2013-01-09 00:00:00.0)
Σε ύφεση το κύμα κακοκαιρίας(2005-02-05 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικός ξεσηκωμός στην Κρήτη(2001-11-14 00:00:00.0)
Αποκλείστηκαν χωριά(2001-01-16 00:00:00.0)
Ντύθηκε στ' άσπρα(1998-11-21 00:00:00.0)
Μάρτης, ο Παλουκοκαύτης...(1996-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ