Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Εκκληση για αίμα

Εκκληση προς τους αρμόδιους φορείς, τους εθελοντές αιμοδότες, όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αίματος που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας και η οποία επιδεινώθηκε κατά την περίοδο των γιορτών αλλά και με την πρόσφατη κακοκαιρία, κάνουν οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

«Η έλλειψη αίματος επιδεινώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που έπληξαν όλη τη χώρα και της αδυναμίας προσέλευσης πολλών εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων σε αίμα», επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μεσογειακής Αναιμίας (ΠΟΣΜΑ).

Η ΠΟΣΜΑ ζητεί την άμεση κινητοποίηση όλων των μηχανισμών που απαιτούνται προκειμένου οι εθελοντές αιμοδότες, που με την ύψιστη προσφορά τους δίνουν ελπίδα σε όλους τους θαλασσαιμικούς, να έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων. Τέλος, κάνει έκκληση για προσφορά αίματος στις μεγάλες μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας της Αθήνας και της επαρχίας όπως είναι το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το «Δρακοπούλειο» Κέντρο Αιμοδοσίας, το «Ιπποκράτειο», το «Γ. Γεννηματάς» κ.ά.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας συγκεντρώνονται περίπου 600.000 μονάδες αίματος κάθε χρόνο. Οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα θα μπορούσαν να καλυφθούν αν το 3-4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας ή το 10-20% όσων είναι σε θέση να δώσουν αίμα, έδινε τακτικά αίμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ