Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υστατος αποχαιρετισμός στον σύντροφο Πολυχρόνη Τσιτίνη

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης, σύντροφοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν το πρωί του Σαββάτου 31 Οκτώβρη τον σύντροφο Πολυχρόνη Τσιτίνη.

Στην πολιτική του κηδεία, στο Νεκροταφείο της Νέας Λαμψάκου, παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς και Γιώργος Μαρίνος. Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες της ΕΠ Στερεάς, της ΤΕ Εύβοιας του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στη ζωή, στα βάσανα και τις διώξεις που γνώρισαν ο σ. Πολυχρόνης και η οικογένειά του, στην ακλόνητη πίστη του στο Κόμμα και στον δίκαιο αγώνα της εργατικής τάξης, αναφέρθηκε εκ μέρους της ΤΕ Εύβοιας η Σοφία Ντούρου: «Ο σ. Πολυχρόνης γεννήθηκε το 1940. Οι γονείς, πρόσφυγες από τη Λάμψακο της Μικράς Ασίας, εγκαταστάθηκαν σ' αυτόν τον τόπο, στη Νέα Λάμψακο, και έδωσαν σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες δυσκολίες, να ενταχθούν στον νέο τόπο, να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Αυτός ο αγώνας δημιούργησε στην περιοχή πρωτοπόρους αγωνιστές, κομμουνιστές που εμπνεύσανε τον Πολυχρόνη (...) Το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ, πάλεψε για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος μέσα από τις γραμμές του, μέχρι το τέλος της ζωής του. Με αυτά τα ιδανικά γαλούχησε και την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του. Δούλεψε σκληρά για να τα βγάλει πέρα, να σπουδάσει τα παιδιά του. Καμάρωνε, γιατί το πέτυχε».

Εκ μέρους της οικογένειας τον αποχαιρέτησε ο γιος του, Δημήτρης Τσιτίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ