Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ
Να ξεκινήσει τώρα η μη Covid λειτουργία του

Η επαναλειτουργία του Σισμανόγλειου ως γενικού νοσοκομείου τέθηκε στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων, που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Οπως υπενθυμίζεται στην απόφαση της ΓΣ, το Σισμανόγλειο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου από τις 11 Μάρτη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα εξής όσον αφορά τους ασθενείς:

  • Διακοπή παρακολούθησης χρονίως πασχόντων, κάποιοι εκ των οποίων έχρηζαν ειδικών θεραπειών, με ενδεχόμενη σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους.
  • Αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων - ογκολογικών και μη.
  • Αναβολή λοιπών παρεμβατικών πράξεων (ενδοσκοπήσεων, βρογχοσκοπήσεων κ.τ.λ.).

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, η ΓΣ σημειώνει τις εξής επιπτώσεις:

  • Παραιτήσεις νέων ειδικευμένων ιατρών με αποτέλεσμα την επιστημονική αποδυνάμωση του νοσοκομείου
  • Παραιτήσεις επικουρικών ιατρών λόγω μη ενασχόλησης με το αντικείμενο της ειδικότητάς τους και υπερεργασίας
  • Παραιτήσεις ειδικευόμενων ιατρών, λόγω μη εκπαίδευσης στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

Για τους παραπάνω λόγους, «ζητάμε άμεσα τον αποχαρακτηρισμό του νοσοκομείου ως αποκλειστικά Covid και την έναρξη της μη Covid λειτουργίας του», σημειώνεται στην απόφαση της ΓΣ των ιατρών. Ειδικότερα ζητούν:

-- Την άμεση επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, με προτεραιότητα για τους ασθενείς που λαμβάνουν ειδικές θεραπείες και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

-- Την αποδέσμευση του Χειρουργικού Τομέα από τις 8 κλίνες ΜΕΘ που έχουν αναπτυχθεί, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των χειρουργείων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, μέχρι τέλος Μάη, ώστε αυτός να λειτουργήσει ξανά εύρυθμα.

-- Την επανέναρξη με ασφάλεια της μη Covid λειτουργίας των υπόλοιπων τμημάτων και δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου (ιδιαίτερα του Παθολογικού και Εργαστηριακού Τομέα).

-- Την ενίσχυση με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

-- Την προκήρυξη των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου στα υποστελεχωμένα τμήματα, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ