Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Απ' τον «διαβολικά καλό» Τραμπ στον Μπάιντεν που γράφει ιστορία...

Eurokinissi

Την αγιογραφία των ΗΠΑ και του Μπάιντεν φιλοτέχνησε και απ' το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο Αλ. Τσίπρας, υπηρετώντας το αφήγημα του καπιταλισμού που αλλάζει τάχα προς το καλύτερο!

Οπως ισχυρίστηκε «η ομιλία Μπάιντεν στο Κογκρέσο είναι ιστορική και βάζει τέλος σε έναν κύκλο πολλών ετών νεοφιλελεύθερου υποδείγματος. Το κυρίαρχο υπόδειγμα της απρόσκοπτης λειτουργίας των αγορών, της διαρκούς αναπαραγωγής του καπιταλισμού που θα δίνει τη δυνατότητα στους λίγους να κερδίζουν, δεν προχωρά».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η πανδημία αποτελεί μια ιστορική τομή που αναγκάζει τις πολιτικές δυνάμεις να δουν τα πράγματα αλλιώς. «Οχι όμως όλες», συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι παραμένει προσκολλημένος στον παλιό κόσμο!

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, μίλησε για μια αποτυχημένη προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία κινήθηκε πολύ αργά, όπως είπε, κρύβοντας κάτω απ' το χαλί τους ανταγωνισμούς που εκδηλώθηκαν και με επίκεντρο τα εμβόλια αλλά και τη στρατηγική, που αντιμετωπίζει την υγεία των λαών σαν κόστος και το φάρμακο σαν εμπόρευμα.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, επανέλαβε την κριτική του στην κυβέρνηση για ανεπάρκεια και αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, την κατηγόρησε για τη μη ενίσχυση του συστήματος Υγείας, τσακισμένου από χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες που καμία κυβέρνηση δεν κάλυψε.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για μια «άτολμη» κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ύφεσης. «Ποιοι θα είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης την επόμενη χρονιά που λογικά δεν θα υπάρχει πανδημία;» αναρωτήθηκε, συνεχίζοντας: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν αν δεν υπάρξουν τομές στο τραπεζικό σύστημα. Ενας φόβος που εκφράζω ότι θα έχουμε διόγκωση της ανεργίας εκ νέου. Τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ θα αποσυρθούν τον Μάρτιο του 2022» είπε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κρατά μια ιδεοληπτική στάση στα ζητήματα της οικονομίας, αλλά και σε αυτά της κοινωνικής πολιτικής.

«Τη στιγμή που κλείνει ο κύκλος του νεοφιλελευθερισμού στις ΗΠΑ η κυβέρνηση της Ελλάδας έρχεται να εφαρμόσει πολιτικές του χτες», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας εμμέσως γενναίες αποφάσεις στήριξης του κεφαλαίου.

Ερωτηθείς για το πώς αποτιμά σήμερα πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών, την υπερασπίστηκε με ζήλο, υποστηρίζοντας πως «ήταν επωφελής για τη χώρα και για την περιοχή. Ολος ο πλανήτης ονομάζει τη χώρα Βόρεια Μακεδονία. Η Συμφωνία άλλαξε το παιχνίδι στα Βαλκάνια, σε μια θετική κατεύθυνση. Θα είχαμε πολύ ασταθείς γείτονες αν δεν προχωρούσε».

Σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία στρατηγικής και ζήτησε η χώρα να αξιοποιήσει τα όποια «παράθυρα» υπάρχουν για διάλογο, στην προοπτική και της Χάγης για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Τέλος, ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στη Γάζα ζήτησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες κι απ' το Ισραήλ κι απ' τη «Χαμάς», βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα, ενώ κάλεσε τον διεθνή παράγοντα να δράσει!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνω από 100.000 θάνατοι από ναρκωτικά σε έναν χρόνο (2021-11-18 00:00:00.0)
Διεκδικεί ρόλο στη διαπάλη του «καλύτερου εκφραστή» των συμφερόντων του κεφαλαίου (2021-05-11 00:00:00.0)
Κριτική στο «ύφος» της εξουσίας, επί της ουσίας τσιμουδιά (2021-02-10 00:00:00.0)
Εμπαιγμός στο λαό που ξεσπιτώνεται με τους νόμους των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (2020-10-23 00:00:00.0)
Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει για τους βιομήχανους (2020-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ