Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στοπ στο έγκλημα με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Αθήνα
Στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Αθήνα
Με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις τους, Οργανώσεις της ΚΝΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης καταδικάζοντας τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ, με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, απαιτώντας άμεση απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο.

Η Οργάνωση της Φυσικομαθηματικής Αθήνας έφτιαξε χτες σχετικό πανό και το ανάρτησε στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου.

Κρατώντας πανό και πικέτες με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στοπ στο έγκλημα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ με στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ» και «καμία συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Λευτεριά στη Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν» μέλη της ΚΝΕ πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα δράσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Στη Θεσσαλονίκη, δράσεις έγιναν στη πλατεία Ευόσμου και στον Λευκό Πύργο, όπου τα μέλη της ΚΝΕ καταδίκασαν τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις που πραγματοποιείται με την στήριξη των ΗΠΑ - ΕΕ καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα, μοιράζοντας ανακοινώσεις και τοποθετώντας στο χώρο εικόνες με φωτογραφίες από το μακελειό σε βάρος των Παλαιστινίων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο συμμετείχαν επίσης και μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μοίρασαν μαζί με τις ανακοινώσεις τους και μπαλόνια συμβολικά βαμμένα μαύρα, ενώ παράλληλα μικρά παιδιά και μαθητές, Ελληνες και μετανάστες έγραψαν σε λευκό πανί μηνύματα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. «Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν σκοτώνονται» ήταν ένα από τα μηνύματα που έγραψε ένας μαθητής.

Τις επόμενες μέρες

Για τις επόμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε διάφορες πόλεις διοργανώνουν συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις. Συγκεκριμένα:

Κατερίνη: Σήμερα Παρασκευή, στις 19.00, στο πάρκο Κατερίνης.

Λάρισα: Σήμερα Παρασκευή, στις 18.00, στο φρούριο.

Χανιά: Σήμερα Παρασκευή, στις 19.00, στο Παλιό Λιμάνι (Συντριβάνι).

Ηράκλειο: Αύριο Σάββατο, στις 17.00, στην πλατεία Ελευθερίας.

Γιάννενα: Αύριο Σάββατο, στις 12.00, στο θεατράκι Σκάλας.

Πρέβεζα: Αύριο Σάββατο, στις 11.00, έξω από τα Δικαστήρια.

Καλαμάτα: Αύριο Σάββατο, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία.

Ξάνθη: Αύριο Σάββατο, στις 12.30, στην κεντρική πλατεία.

Βόλος: Την Κυριακή 16 Μάη, στις 12.00, στην παραλία.

Τρίκαλα: Την Κυριακή 16 Μάη, στις 18.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Καρδίτσα: Την Κυριακή 16 Μάη, στις 18.00, στο Παυσίλυπο.

Παράλληλα, τα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα εικαστικής δημιουργίας (γκράφιτι, ζωγραφική, χαρακτική, σκίτσο κ.ά.) ως έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με «όπλο» την Τέχνη! Τα έργα μπορούν να φωτογραφηθούν και να σταλούν μαζί με τα στοιχεία των δημιουργών στα email των Στεκιών μέχρι 31 Μάη. Θα ακολουθήσει η έκθεσή τους στα Στέκια της ΚΝΕ σε κάθε πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ