Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δίνει σταθερά άλλοθι στην κατοχική βία του Ισραήλ

Συνεχίζει η κυβέρνηση να δίνει άλλοθι στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του και μια ελεύθερη πατρίδα, διαιωνίζοντας η ΝΔ την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, με τελευταία αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, για «αναβάθμιση» της συνεργασίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Χαρακτηριστικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση χτες των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το γεγονός ότι η ισραηλινή ΠΑ πριν από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα κ.α. ακόνιζε τα νύχια της σε συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, π.χ. στην πιο πρόσφατη «Ηνίοχος 21», παρέπεμψε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που όμως δεν είχε ούτε λέξη για τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, οι οποίες έχουν προκαλέσει δεκάδες νεκρούς Παλαιστινίους.

Αναπαράγοντάς την χτες, η Αρ. Πελώνη έλεγε ότι «η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει. Εχουμε καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, και υπογραμμίζουμε την ανάγκη όλες οι πλευρές να προβούν σε ενέργειες για την αποκλιμάκωση και την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων αμάχων», στη γνωστή λογική των ίσων αποστάσεων, που εξισώνει τον θύτη με το θύμα.

Κατέληξε ότι «η επίλυση στη διένεξη Ισραήλ - Παλαιστίνης στη βάση λύσης δύο κρατών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή». Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει αν η κυβέρνηση έχει αναλάβει κάποιες διπλωματικές πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στελέχη της ΔΑΠ στηρίζουν τους φονιάδες

Στο μεταξύ, με φόρα από την κυβερνητική γραμμή, στέλεχος της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου) έσπευσε να ζητήσει με ανάρτησή του «στήριξη στους συμμάχους» του Ισραήλ. «Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η ανάρτηση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ας σκεφτεί κάθε φοιτητής τι μπορούμε να περιμένουμε με αυτούς τους "συμμάχους" που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και έχουν στρατό κατοχής».

Τη δόξα του... εκπροσώπου του κράτους - δολοφόνου ζήλεψε και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Αιτωλοακαρνανία, με αναρτήσεις περί «αυτοάμυνας» του Ισραήλ και άλλα τέτοια. «Στηρίζει δηλαδή: Τις δολοφονίες άμαχου πληθυσμού και μικρών παιδιών. Τον αποκλεισμό. Τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ και καλεί τη νεολαία να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοιες αντιλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ