Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεκδικούν μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο ύψος των αναγκών

Με κινητοποίηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα στη 1 το μεσημέρι και σε άλλες πόλεις, σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, συνεχίζουν τον αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, για τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, μια μαχητική σύσκεψη με τη συμμετοχή αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την Αττική. Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση και οι πραγματικές ανάγκες που βρίσκονται πολύ μακριά από αυτές, βρέθηκαν στο επίκεντρο. Η συζήτηση κατέληξε στην ανάγκη οι αναπληρωτές μέσα από τα σωματεία να μπουν πιο δυναμικά στη δράση για τη διεκδίκηση μόνιμης σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας καλούν η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, έχοντας κηρύξει και στάσεις εργασίας. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται επίσης στα Χανιά στις 12.30 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Μυτιλήνη, στις 13.45 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ