Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Μοιρασμένοι ρόλοι στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ

Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη με μοιρασμένους ρόλους προσπάθησαν να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο και τις διατάξεις που υπονομεύουν την κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας επικαλούμενοι και διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αθ. Πλεύρης, υπερασπίστηκε την «οικογένεια ως κύτταρο της κοινωνίας και του ελληνικού έθνους», σε αντιπαράθεση - όπως είπε - με την «ταξική οικογένεια» που υπερασπίζεται το ΚΚΕ. Ενοχλήθηκε φαίνεται από την κριτική των βουλευτών του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο, οι οποίοι φώτισαν τις συνέπειες της σκληρής ταξικής πολιτικής της ΝΔ στη ρύθμιση της γονικής μέριμνας για τους γονείς από εργατικές - λαϊκές οικογένειες, που καταδικάζονται στη ζωή - λάστιχο.

Με αφορμή την τοποθέτηση του ΚΚΕ για την υποκριτική ευαισθησία των αστικών κυβερνητικών κομμάτων στα δικαιώματα των παιδιών, ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε με εμετικό τρόπο τις επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, τηρώντας την κυβερνητική θέση των «ίσων αποστάσεων», την ώρα που ρέει το αίμα αμάχων και παιδιών.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Η ειδική αγορήτρια και βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, στη δευτερολογία της τόνισε:

«Με τις τοποθετήσεις όλων των βουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και με τις τροπολογίες που καταθέσαμε - για τις οποίες ούτε ο υπουργός, αλλά ούτε και τα άλλα κόμματα έχουν τοποθετηθεί - αναδείξαμε ότι οποιαδήποτε ρύθμιση και αν κάνετε, θα παραμείνει κενό γράμμα αν δεν συνοδευτεί από ουσιαστικά μέτρα οικονομικής, κοινωνικής, νομικής στήριξης των διαζευγμένων γονιών. Μάλιστα, έφτασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ να ενοχληθεί από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του ΚΚΕ, ότι προφανώς και δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα όλοι οι διαζευγμένοι γονείς. Και ναι, το επαναλαμβάνουμε: Εξαρτάται ακόμα και ο τρόπος της ρύθμισης της γονικής μέριμνας από την ταξική θέση των γονιών.

(...) Και ακριβώς επειδή όλοι σας αντιμετωπίζετε ως κόστος αυτές τις ανάγκες των διαζευγμένων γονιών και με κριτήριο το όφελος που θα έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, επιχειρείτε με αυτά τα κριτήρια να λύσετε και αυτό το ζήτημα. Για παράδειγμα, όπως κάνετε και τώρα με την ένταξη της ιδιωτικής διαμεσολάβησης... Δεν είναι τυχαίο ότι και όλα τα υπόλοιπα κόμματα περιόρισαν τη συζήτηση γύρω από το συμφέρον του παιδιού σε αυτήν την περιβόητη εξατομικευμένη προσέγγιση στις δικαστικές αίθουσες των διαζυγίων», περιορίζοντας έτσι την κοινωνική - κρατική ευθύνη για το σύνολο των αναγκών του παιδιού.

«Oι όποιες αναφορές έγιναν στην κοινωνική διάσταση του ζητήματος περιορίστηκαν στο να παρουσιάζουν ως κύρια αιτία της ανισοτιμίας των δύο φύλων - και στο πλαίσιο της γονικής μέριμνας - τις αντιλήψεις που επικρατούν στην κοινωνία και στο Οικογενειακό Δίκαιο. Για να θάψουν, ουσιαστικά, τη ρίζα των κοινωνικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να φωτίσει την ταξική τους ρίζα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Πλεύρη, ανέφερε: «Είναι πρόκληση, και προσβάλλει το λαϊκό αίσθημα και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό, για να αθωώσει το κράτος - δολοφόνο, το Ισραήλ... το έγκλημα στην Παλαιστίνη, που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με θύματα εκατοντάδες παιδιά και αμάχους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «πολυγονεϊκότητα» στις ΗΠΑ και το εμπόριο της παρένθετης μητρότητας (2024-01-31 00:00:00.0)
Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου (2021-05-15 00:00:00.0)
Το «συμφέρον του τέκνου» και η ευθύνη των γονιών (2021-04-17 00:00:00.0)
Μένουν άλυτα πολλά ζητήματα που ταλανίζουν το προσωπικό (2014-10-09 00:00:00.0)
Εγκύκλιος για διαζευγμένους γονείς (2010-10-16 00:00:00.0)
Να δίνεται κανονικά στους μονογονείς (2003-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ