Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας

-- Σε συγκέντρωση προχωρά σήμερα Παρασκευή, στις 8 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου και πορεία στην 1η ΥΠΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία όλων των κλινικών ανά ιατρική ειδικότητα, την επανέναρξη των χειρουργείων και Εξωτερικών Ιατρείων.

-- Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Μεγάρων, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, απαιτώντας την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και του ΓΝΕ «Θριάσιο», με επείγουσες προλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων και τη δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων σε Νέα Πέραμο και Κινέττα. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για το ίδιο θέμα θα είναι την Τρίτη 1η Ιούνη, με νέα συγκέντρωση στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

«Ονειρο θερινής νυκτός» ακόμη και οι καλοκαιρινές διακοπές

Την εξασφάλιση της χορήγησης καλοκαιρινής κανονικής άδειας δεκαπέντε εργάσιμων ημερών και καταβολή επιδόματος αδείας στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, απαιτούν χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας που δίνουν μάχη ενάντια στην επιδημία COVID-19 αλλά και για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας, να προστατεύσουν τη ζωή του λαού.

Ακόμη και η απόφαση για άρση της αναστολής χορήγησης κανονικών αδειών στους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που ανακοίνωσε ως «ευεργεσία» η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες, δεν συνοδεύεται ούτε από την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη χορήγηση επαρκούς καλοκαιρινής κανονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ούτε από την καταβολή επιδόματος αδείας.

«Εχουμε απόλυτη ανάγκη από αυτές τις μέρες ξεκούρασης και δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς, για άλλη μια φορά, τις συνέπειες της υποστέλεχωσης των δημόσιων μονάδων, από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότερο, που το 2020, αντί για επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, μειώθηκε ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία κατά 1.680 εργαζόμενους», σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων του «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλλει «δικαιολογημένα μεγαλώνει η αγανάκτησή μας - δεδομένου ότι για πολλούς από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι "όνειρο θερινής νυκτός" λόγω των περικοπών στους μισθούς μας, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και τη συνεχιζόμενη φοροληστεία - καθώς παρακολουθούμε τους πανηγυρισμούς κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης για τις επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ναυτιλιακούς και ξενοδοχειακούς ομίλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ