Παρασκευή 21 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καλπάζει» η εξάπλωση του ιού στα σχολεία
  • «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα» σε βάρος μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει μέτρα
  • Μεγάλη αγωνία για τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές

Κατά εκατοντάδες κλείνουν καθημερινά τμήματα στα σχολεία ή και ολόκληρα σχολεία, λόγω κρουσμάτων κυρίως σε μαθητές, αποδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν πήρε κανένα επιπλέον μέτρο και άνοιξε τα σχολεία όπως τα έκλεισε (με μια μάσκα και τους μαθητές στοιβαγμένους στις τάξεις), αλλά ακόμα κι αυτά τα πολυδιαφημισμένα self tests τα μείωσε από δύο σε ένα τη βδομάδα, με αποτέλεσμα η εξάπλωση του ιού να «καλπάζει» στα σχολεία.

Χτες το απόγευμα, ο αριθμός των σχολείων που είτε ολόκληρα είτε τμήματά τους έκλεισαν λόγω κρουσμάτων έφτασε στα 900 κι αυτό - θυμίζουμε - μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες λειτουργίας τους. Από αυτά τα μισά περίπου (459 σχολεία) εντοπίζονται στην Αττική και τα υπόλοιπα είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα, 21 είναι τα σχολεία με κλειστά τμήματα στο δήμο της Λάρισας (τα 2 από αυτά έχουν κλείσει εξολοκλήρου), 18 σχολεία με κλειστά τμήματα μετριούνται στην Πάτρα, 26 κλειστά σχολεία μετράει το Αγρίνιο (τα 11 από αυτά είναι κλειστά εξολοκλήρου και τα άλλα 15 έχουν κλειστά τμήματα), 19 σχολεία με κρούσματα μετράει ο Βόλος (από τα οποία τα 7 είναι κλειστά εξολοκλήρου) κ.ο.κ.

Στα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, που ακόμα περισσότερο τώρα, με την επανέναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας, φάνηκε πόσες ελλείψεις έχει αφήσει στους μαθητές. Εντονότερα αφήνει το αποτύπωμά της αυτή η κατάσταση στις πρώτες τάξεις όλων των βαθμίδων, αλλά και στη Γ' Λυκείου, στους μαθητές που βρίσκονται μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους το πέρασαν μπροστά σε μια οθόνη!

Μπροστά στις εξετάσεις δε, η αγωνία των υποψηφίων μεγαλώνει και σε σχέση με τη διάδοση του ιού. Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των περίπου 900 σχολείων με κρούσματα που μετρούσαμε χτες, εντοπίζονται 197 τμήματα της Γ' Λυκείου κλειστά και επιπλέον 27 Λύκεια που είναι εξολοκλήρου κλειστά (άρα και η Γ' Λυκείου σε αυτά). Με απλούς υπολογισμούς, αυτό σημαίνει ότι είναι κάποιες χιλιάδες οι μαθητές αυτών των τμημάτων που δεν πρόλαβαν να κάνουν ούτε δέκα μέρες μάθημα διά ζώσης και επέστρεψαν στην τηλεκπαίδευση!

Το ερώτημα που τους καίει ακόμα περισσότερο όμως είναι τι θα γίνει αν νοσήσουν την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Η απάντηση που δίνει η υπουργός Παιδείας είναι ότι όποιος νοσήσει θα έχει τη δυνατότητα να εξεταστεί το Σεπτέμβρη στις επαναληπτικές εξετάσεις, κανένας όμως δεν θέλει μετά την προετοιμασία σε μια τόσο δύσκολη χρονιά να βρεθεί σε τέτοια θέση. Το πρόβλημα δε είναι ότι με τα χρονοδιαγράμματα που έχει δώσει η κυβέρνηση, κινδυνεύουν ακόμα και μαθητές που δεν νοσούν οι ίδιοι να χάσουν τις εξετάσεις του Ιούνη και να αναγκαστούν να δώσουν το Σεπτέμβρη, μπαίνοντας σε αναγκαστική καραντίνα με το τμήμα τους.

Θυμίζουμε ότι το σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιούνη και οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν μόλις τρεις μέρες μετά, στις 14 Ιούνη. Ετσι, σε τμήματα της Γ' Λυκείου που από τις 4 - 5 Ιούνη και μετά εντοπιστούν κρούσματα, οι μαθητές τους θα βρίσκονται σε καραντίνα στην έναρξη των εξετάσεων! Γι' αυτό και γίνεται επιτακτικό το αίτημα να ολοκληρωθούν τα μαθήματα της Γ' Λυκείου νωρίτερα, στο τέλος του Μάη, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να μην αποκλειστούν ολόκληρα τμήματα από τις εξετάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γονείς και μαθητές ζητούν μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων (2022-02-17 00:00:00.0)
Προσαρμόζει τα πρωτόκολλα στο «δεδομένο» της μη λήψης μέτρων (2021-05-25 00:00:00.0)
Προκλητικές δηλώσεις για πρόστιμα σε μαθητές! (2021-01-26 00:00:00.0)
Στοιχεία - «φάντασμα» για να δείξει ότι στα σχολεία όλα πάνε καλά! (2020-10-13 00:00:00.0)
Χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών η επαναλειτουργία των σχολείων (2020-04-30 00:00:00.0)
Πολλαπλασίασε την αποτυχία στους μαθητές Α` και Β` Λυκείου (1999-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ