Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Περιοδικό «Μαρξισμός - Λενινισμός σήμερα» (ΗΠΑ)

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του, το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό «Μαρξισμός - Λενινισμός σήμερα» (M-L Today) τονίζει:

«Το Κόμμα σας έχει μια πλούσια ιστορική παρακαταθήκη αγώνων, με όλες τις δυνατές μορφές πάλης: Είτε τον ένοπλο αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την ένοπλη σύγκρουση με τη μεταπολεμική ιμπεριαλιστική επέμβαση από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, τον αγώνα ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία τη δεκαετία του 1970, την αγωνιστική δράση στα συνδικάτα και στις εκλογικές μάχες.

Από την περίοδο 1989-91 και την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, αυτές οι αγωνιστικές παραδόσεις του ΚΚΕ τέθηκαν σε δοκιμασία όσο ποτέ άλλοτε. Ενώ ορισμένα Κομμουνιστικά Κόμματα υπέκυψαν στην αστική ιδεολογική επίθεση και ακολούθησαν τον δρόμο του ρεφορμισμού, το ΚΚΕ άντεξε. Το ΚΚΕ αντιστάθηκε στην τεράστια ιδεολογική πίεση από την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη. Το Κόμμα σας δίνει μεγάλη σημασία στην ιδεολογική πάλη, πάνω απ' όλα ενάντια στον ρεφορμισμό και όλες τις μορφές του οπορτουνισμού. Για αυτόν τον λόγο, στην ιστοσελίδα μας συχνά αναδημοσιεύουμε άρθρα του ΚΚΕ, που πάντα επιδεικνύουν ιδεολογική σοβαρότητα και βάθος.

Ζούμε σε έναν κόσμο όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Ο κίνδυνος του πολέμου είναι παρών. Στη χώρα μας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί εξίσου μεγάλο κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη με την προηγούμενη. Ο ξεπερασμένος καπιταλισμός, που βρίσκεται σε κρίση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς την οικονομική και πολιτική κρίση, πόσο μάλλον τη νέα μεγάλη υγειονομική κρίση, όπως είναι η πανδημία COVID-19. Ο εργαζόμενος λαός είναι το κύριο θύμα της πανδημίας. Η ανικανότητα του καπιταλισμού να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες του εργαζόμενου λαού για στοιχειώδη προστασία και υγειονομική περίθαλψη είναι μία ακόμα απόδειξη ότι ο καπιταλισμός είναι ξεπερασμένος, και η μέρα της επαναστατικής ανατροπής του από τον σοσιαλισμό είναι κοντά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ