Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Αμύνταιο

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, απαιτώντας να σταματήσει η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή Αετού - Νυμφαίου στον δήμο Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Οπως σημειώνουν στο κείμενο της Ερώτησης, «οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Νυμφαίου και της ευρύτερης περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή Αερορράχη του δήμου Αμυνταίου ανέδειξαν για άλλη μια φορά τις πολύ αρνητικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων η άναρχη ανάπτυξη αιολικών πάρκων, με αποκλειστικό κριτήριο τα προσδοκώμενα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια σε οποιαδήποτε ικανοποίηση πραγματικών λαϊκών αναγκών».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν πως το αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στη θέση Αερορράχη βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από προστατευόμενες περιοχές και μέσα στο ενδιαίτημα απειλούμενων θηλαστικών, όπως η αρκούδα.

«Η νέα εγκατάσταση εντάσσεται στην πολιτική "απελευθέρωσης" της Ενέργειας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, που ακολουθείται διαχρονικά σε ολόκληρη την ΕΕ, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της Ερώτησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσει η εγκατάσταση των τεράστιων αιολικών πάρκων και των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στο περιβάλλον. Να διασφαλίσει την υψηλής σημασίας βιοποικιλότητα (χλωρίδα, ορνιθοπανίδα) της περιοχής της καφέ αρκούδας, να γίνει άμεση επανεξέταση του συνόλου των αδειοδοτήσεων εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή του δήμου Αμυνταίου, και να υπάρξει δραστικός περιορισμός αλλά και να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, υποσταθμών και δικτύων μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ