Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Βραζιλιάνικο ΚΚ

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά της, η Εθνική Πολιτική Επιτροπή του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος (PCB) αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι ένα παράδειγμα συνέπειας και αφοσίωσης στον αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό σκοπό, ένα κόμμα που έχει τις ρίζες του στα διάφορα τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, ένα πειθαρχημένο και συνεκτικό κόμμα, το οποίο ξέρει να συνδυάζει διαφορετικές μορφές πάλης και ξέρει να αυξάνει τις δυνάμεις του και την πολιτική του επιρροή στο οργανωμένο εργατικό κίνημα. (...) Η προσπάθεια που κατέβαλε το ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1990, είναι αδιαμφισβήτητη. Η προσπάθεια αυτή σήμερα αντικατοπτρίζεται στην ετήσια Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και σε πολλές άλλες διεθνείς δράσεις και πρωτοβουλίες στο κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό επίπεδο.

Το 21ο Συνέδριο καταγράφει σημαντικές πλευρές του προβληματισμού σχετικά με την ανάπτυξη του καπιταλισμού σήμερα και τις συνθήκες στις οποίες διεξάγεται η ταξική πάλη και επεξεργάζεται τις κατάλληλες μορφές παρέμβασης των κομμουνιστών σε επαναστατική σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Το PCB παρακολουθεί στενά τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου και εύχεται καλή επιτυχία στους συντρόφους μας. Το PCB εκφράζει και επιβεβαιώνει την επιθυμία και την προθυμία του να συνεχίσει να αλληλεπιδρά με το ΚΚΕ σε πολιτικές δράσεις, την ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα και την ανταλλαγή πείρας στην αντιπαράθεση με τον καπιταλισμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πρόοδο της θεωρητικής σκέψης στο πεδίο του μαρξισμού - λενινισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ