Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Στη δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης χαιρέτισε τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους χιλιάδες απεργούς που είχαν πλημμυρίσει πρωί και απόγευμα το Σύνταγμα και κόντρα στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, στα ψέματα και στην επιχείρηση χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, έστειλαν ηχηρό το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης «θα μείνει στα χαρτιά».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε διάφορες αλχημείες για να πείσει ότι «8 ώρες συν 2 ώρες ίσον 8 ώρες», κατά το γνωστό που έλεγε το 1991 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ότι «0 συν 0 ίσον 14».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιστρέφοντας την πραγματικότητα προσπαθεί να εμφανίσει ως «νέες», «σύγχρονες», «καινοτόμες» τις διατάξεις που έρχονται από το μακρινό παρελθόν, από το 1900, ενώ επιστράτευσε τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ και όχι μόνο για να καλλιεργήσουν με τερατώδη ψέματα και επικοινωνιακό ορυμαγδό «ανοχή στο έγκλημα».

Ομως διεμήνυσε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι εργαζόμενοι που ήδη ζουν την εκμετάλλευση, τις ευέλικτες μορφές εργασίας εξοργίζονται» από την κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος τους. Οσα και να λέει η κυβέρνηση, επισήμανε ο Χρ. Κατσώτης, δεν μπορεί να ξεγελάσει «την καμαριέρα στο επαρχιακό ξενοδοχείο που με βάση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα χάσει 318 ευρώ το μήνα», ή τον εποχιακό ξενοδοχοϋπάλληλο που ούτε θα επαναπροσληφθεί και το επίδομα θα χάσει.

Επισήμανε ακόμα ότι οι εγκληματικές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση είναι συνέχεια των όσων έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως του ΣΥΡΙΖΑ που χτύπησε το δικαίωμα στην απεργία για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση να το αποτελειώσει.

Κι έκανε καθαρό ότι είναι αντικειμενική εξέλιξη η ανατροπή αυτού του συστήματος από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, αρκεί να δει τη δύναμή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ