Πέμπτη 17 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

Στο δικό του μήνυμα το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία τονίζει τα εξής:

«Οι κομμουνιστές της Δανίας ανέκαθεν παρακολουθούσαν την κατάσταση στην Ελλάδα και τη δραστηριότητα του ΚΚΕ.

Ειδικά μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ενωση και τις σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης, το ΚΚΕ έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων παγκοσμίως.

Το ΚΚΕ υπήρξε η "μήτρα" αυτών που αρχικά ονομάστηκαν συναντήσεις της Αθήνας και μετεξελίχθηκαν στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Εκτός από την καθιέρωση αυτών των ετήσιων Διεθνών Κομμουνιστικών Συναντήσεων, το Solidnet έχει παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο, καθώς προσφέρει στα Κομμουνιστικά Κόμματα όλου του κόσμου τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων κ.ά. Χωρίς την πλατφόρμα αυτή, η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Εδώ έρχεται η σπουδαία δουλειά του ΚΚΕ στα άλλα φόρουμ, όπως στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης. Χωρίς το ΚΚΕ, οι οργανώσεις αυτές δεν θα λειτουργούσαν.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους σας στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς, με την ευχή το Συνέδριο να δυναμώσει το Κόμμα σας, αλλά και το κομμουνιστικό κίνημα σε όλο τον κόσμο.

Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός. Τη λύση θα δώσει ο σοσιαλισμός!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ