Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΒΟΥΛΗ
Η διαπλοκή έχει πολλούς δρόμους, λεωφόρους και μονοπάτια

Η αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»

Από το βήμα της συζήτησης στη Βουλή, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά και στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής, σχετικά με όσα γίνονται στις προβλήτες της COSCO και επιβεβαιώνουν τους «δεσμούς αίματος» των επιχειρηματικών ομίλων με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

Είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Και μιας και αναφέρομαι σε αυτό, να κάνω μια παρένθεση. Οντως πολλά και διάφορα ακούγονται και λέγονται στο λιμάνι του Πειραιά το τελευταίο διάστημα.

Οπως αποκαλύπτει ο "Ριζοσπάστης" σήμερα, γίνονται εγκρίσεις προσλήψεων από πολιτικά γραφεία, για κάποιους που κάνουν κουμάντο στο ποιος θα μπει στη δουλειά, για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ακόμα και την υποχρεωτική εγγραφή σε ένα εργοδοτικό σωματείο ως προϋπόθεση για την πρόσληψη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν υπεύθυνα οι εργαζόμενοι, "διακρίνουν γύρω τους και κοντά τους κομματάρχες και οικογενειοκρατία, ότι πλέον δεν υπάρχει μόνο ο Δρόμος του μεταξιού, υπάρχει και ο δρόμος του λιμανιού, που ξεκινάει από την Κουντουριώτου στον Πειραιά και φτάνει μέχρι το ΣΕΜΠΟ".

Και όντως η καταγγελία κεντρίζει το ενδιαφέρον, αφού στην Κουντουριώτου στεγάζεται το γραφείο του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδου. Κι αν ακολουθήσουμε τη διαδρομή της διαπλοκής που γράφεται στον Τύπο, βλέπουμε όλως συμπτωματικώς ότι operator manager στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στον ΣΕΠ ΑΕ, είναι κάποιος ονόματι Νίκος Κατσαφάδος... Ενώ διευθυντής προσωπικού στη θυγατρική της COSCO, "D-Port", είναι επίσης κάποιος Μιχάλης Κατσαφάδος...

Κι επειδή στο λιμάνι οι αποστάσεις είναι μεγάλες, πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει και κάποιος καλός και γνωστός εκπαιδευτής οδηγών, για να τους πηγαίνει, και ξανά όλως τυχαίως και αυτός ονομάζεται Νίκος Κατσαφάδος... Και οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Γιατί ένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους χώρους δουλειάς υποτίθεται για ελέγχους ασφαλείας του λιμανιού, αλλά στην πραγματικότητα για να κάνει "κατήχηση" στους εργαζόμενους για να προστατεύουν την εταιρεία, να μη διεκδικούν κ.λπ. κ.λπ., το οδηγεί ένας που ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος...

Ιδιαίτερα μετά τον επιτυχημένο απεργιακό αγώνα εκεί γίνονται "πράματα και θάματα". Τα συμπεράσματα όλα δικά σας.

Καταθέτω για τα πρακτικά τα σχετικά δημοσιεύματα με τα στοιχεία, για να τα ελέγξετε και κάποια στιγμή να μας απαντήσετε για τις συνωνυμίες, γιατί πολλοί Κατσαφάδοι, εκτός των άλλων, μαζευτήκαν. Βλέπετε, η διαπλοκή έχει πολλούς δρόμους, εκτός από λεωφόρους και στενά μονοπάτια, και συνδέεται με χίλια νήματα με την εξουσία και το κράτος και τους μηχανισμούς του. Κι αυτά συμβαίνουν με όλες τις κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ