Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Lockout από την Παρασκευή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών ΑΣΟΕΕ

Με μια λακωνική ανακοίνωση η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έκλεισε την Παρασκευή το ίδρυμα, δηλώνοντας ότι θα μείνει κλειστό έως την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και όλα τα μαθήματα των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών αυτές τις μέρες αναβάλλονται.

Η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο lockout που ανακοινώθηκε λίγες μόλις μέρες πριν από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας ότι δεκάδες φοιτητές πήγαν την Παρασκευή από το πρωί για να κάνουν μάθημα αλλά συνάντησαν διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη σχολή τους! «Δεν φτάνει που κράτησαν τις σχολές κλειστές για 1,5 χρόνο και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, τώρα τις κλείνουν με το "έτσι θέλω"!», σημειώνει η Επιτροπή και συνεχίζει:

«Χωρίς καμία δικαιολογία, η κυβέρνηση με τη συμβολή της πρυτανείας καλλιεργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου για να εμποδίσει τη μαζική συμμετοχή των φοιτητών και του λαού στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μέσα από τον αγώνα μας, την ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου, μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και της πρυτανείας να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να χτυπούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η πρυτανεία να πάρει απόφαση για την άρση του lockout!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν μαζικό "παρών" στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 17/11 στις 16.30 από τα Προπύλαια προς την αμερικάνικη πρεσβεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ