Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
OENΓΕ
Η υγεία μας δεν είναι πολυτέλεια, οι ζωές μας δεν είναι αριθμοί

Την άμεση επίταξη των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας απαιτεί η Ομοσπονδία

«Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας, δηλαδή των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων», απαιτεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη νέα έξαρση της πανδημίας. Παράλληλα απαιτεί μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μονιμοποιήσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, αντίστοιχα μέτρα για την ΠΦΥ, επιστροφή όσων είναι σε αναστολή εργασίας.

«Κανένας ασθενής σε ράντζο! Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ! Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων - κλινικών - νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων, καμία μετατροπή δημόσιου νοσοκομείου σε κοβιντάδικο», είναι διεκδικήσεις που επίσης προτάσσει η ΟΕΝΓΕ.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει κάθε πρόταση όπως οι παραπάνω που διατυπώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και «εφαρμόζει την ίδια πολιτική της ανακύκλωσης και των μετακινήσεων, του στυψίματος κυριολεκτικά του αποδεκατισμένου προσωπικού, της απογύμνωσης της ΠΦΥ. Εξακολουθεί να αρνείται να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μείωση της διασποράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους δουλειάς, που μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολιασμού μπορεί να αναχαιτίσουν το 4ο επιδημικό κύμα που φουντώνει».

Σημειώνει ότι «τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, προς το καλύτερο, αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις που είχαμε καταθέσει ως ΟΕΝΓΕ και ως Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών ήδη από τον Μάρτη του 2020».

Αναδεικνύοντας ότι το έγκλημα είναι «προδιαγεγραμμένο», θυμίζει ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι 2.000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών, που ακόμα κι αν είχαν γίνει «θα ήταν σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων». Οτι «οι 2.000 προσλήψεις επικουρικών γιατρών είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανανεώσεις συμβάσεων συναδέλφων που τους κρατάνε ομήρους η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Οτι «δεν είναι κρεβάτι ΜΕΘ ένας αναπνευστήρας και ένα μόνιτορ, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση διά στόματος υπουργού Υγείας. Γιατί ΜΕΘ είναι ξεχωριστός χώρος νοσηλείας με γιατρούς και νοσηλευτές παρόντες 24 ώρες το 24ωρο». «Γιατί ακόμα και 1.500 κρεβάτια ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα να διαθέταμε θα ήταν πολύ λιγότερα από τα 3.500 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει ανάγκη η χώρα μας. Γιατί δεν είναι πολυτέλεια, όπως ξεδιάντροπα είπε ο υπουργός Επικρατείας, να έχει το δημόσιο σύστημα Υγείας τις αναγκαίες εφεδρείες ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και έκτακτες ανάγκες».

«Ως εδώ! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για να προστατεύσουμε την υγεία και τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας. Είναι μονόδρομος. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαν αναπτυχθεί οι αγώνες των υγειονομικών αλλά και των σωματείων, των μαζικών φορέων που ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη ζωή!

Η υγεία μας δεν είναι πολυτέλεια, οι ζωές μας δεν είναι αριθμοί», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ