Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Κλείνουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Τρίτη απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας

«Δεν είμαστε χωροφύλακες», διαμηνύουν μικροί επαγγελματίες που ασφυκτιούν με τα νέα κυβερνητικά μέτρα

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των νέων απαράδεκτων κυβερνητικών μέτρων διαχείρισης της πανδημίας που μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτροπή της διάδοσης στους επαγγελματίες του χώρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρούν σε πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους την ερχόμενη Τρίτη, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα κατά τόπους συλλαλητήρια και άλλες αγωνιστικές δράσεις. Μαζί τους, στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και φορείς του εμπορίου, οργανώνοντας από κοινού κινητοποιήσεις.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις.

Σε κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση Αθήνας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως «είμαστε επαγγελματίες και όχι "χωροφύλακες"», απαιτώντας παράλληλα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και προστασίας της υγείας των επαγγελματιών του χώρου.

Οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης μεταξύ άλλων διεκδικούν: Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη. Να σταματήσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Επίδομα ειδικού σκοπού για όσους νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα. Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή δημοτικών τελών για τους μήνες των περιοριστικών μέτρων. Κρατική επιδότηση για την πλήρη κάλυψη των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή, διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας κ.ά.

Επίσης, θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στάση εργασίας από την ΟΒΣΑ

Την κινητοποίηση στηρίζουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας και καλούν την Τρίτη 16 Νοέμβρη σε στάση εργασίας όλων των υπόλοιπων επαγγελματικών κλάδων από το πρωί μέχρι τις 12 μ., και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν επίσης πάρει οι Ενώσεις ΕΒΕ: Καισαριανής, Καλλιθέας, Αχαρνών, Περιστερίου, Αγ. Δημητρίου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Χαϊδαρίου, Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου, Ηρακλείου.

Σε άλλες περιοχές

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας έπειτα από απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ). Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το πρωί με κλείσιμο καταστημάτων από τις 8 μέχρι τις 11 σε όλες τις πόλεις της περιοχής.

Στα Χανιά αποφασίστηκε κινητοποίηση στις 11 το πρωί της Τρίτης στην Αντιπεριφέρεια, έπειτα από σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου με άλλα σωματεία επαγγελματιών του νομού.

Στη Λάρισα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ