Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο «περίμενε» για αποζημιώσεις οι πυρόπληκτοι του Σουλίου

Την πυρόπληκτη κοινότητα Σουλίου επισκέφτηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και πραγματοποίησε συνάντηση στο Κοινοτικό Γραφείο με τους Γ. Σπυρόπουλο, πρόεδρο της κοινότητας Σουλίου, Κ. Κεπενό, τοπικό σύμβουλο, Β. Λάζο εκ μέρους της Επιτροπής Πυρόπληκτων και Δ. Δημόπουλο, πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ελικίστρας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας, και Μ. Αναστασίου, αντιδήμαρχος Πάτρας.

Οι συμμετέχοντες ενημέρωσαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά, που κατέκαψε περιουσίες και κατοικίες, ενώ του εξέθεσαν τα αιτήματά τους για αποζημιώσεις αλλά και έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών, ώστε να μην επαναληφθεί το κακό. Εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη δημοτική αρχή Πάτρας, αλλά και στην τοπική Οργάνωση του Κόμματος, καθώς όπως είπαν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν στο πλευρό τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης και λίγο πριν επισκεφτεί την περιοχή με τα καταστραμμένα σπίτια, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους και πώς το ΚΚΕ θα αναδείξει το θέμα, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Δυστυχώς, όπως με ενημέρωσαν οι κάτοικοι, δεν έχει γίνει τίποτα επί της ουσίας. Οι αποζημιώσεις εκκρεμούν. Εμείς θα παλέψουμε να δοθούν 100% αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και να γίνουν αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά έργα, αντιπυρικά και αντισεισμικά, γιατί πρέπει να θωρακιστεί ο τόπος, για να μη θρηνούμε ζωές, χαμένες περιουσίες, καμένα σπίτια, χωράφια και παραγωγή κατεστραμμένη. Απ' αυτήν τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό των κατοίκων. Θα προωθήσουμε τα ζητήματα και μέσα στη Βουλή και παντού, στους αγώνες. Ηδη συντονίζονται όλες οι πυρόπληκτες - πλημμυροπαθείς περιοχές, οι κάτοικοι με τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα θα πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, μαζί με τη διεκδίκηση και την πίεση που θα ασκήσουμε κι εμείς ως ΚΚΕ, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα».




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ