Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση για τις αποδοχές και τις συμβάσεις

Τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση εξακολουθούν να εισπράττουν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, οι οποίοι πριν από μερικές μέρες ενημερώθηκαν με mail από τη διοίκηση ότι δεν θα τους καταβληθεί η μισθοδοσία του Οκτώβρη. Η κοροϊδία μάλιστα συνεχίστηκε αφού, όπως καταγγέλλουν, ενώ είχαν ενημερωθεί ότι η παράταση των συμβάσεών τους θα είναι μέχρι τον Νοέμβρη του 2022, τελικά αυτή θα είναι μέχρι τον Μάρτη του 2022. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων του ΕΟΔΥ είναι συμβασιούχοι. Πρόκειται για πάνω από 1.200 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που διαχειρίζονται καθημερινά, ακόμα και σε αργίες και Σαββατοκύριακα, το σύνολο των δειγματοληψιών. Ενάμιση χρόνο τώρα εργάζονται σκληρά, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια (απλήρωτες υπερωρίες), διαρκώς εκτεθειμένοι στην COVID-19. Πρόκειται για την εμπροσθοφυλακή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό, όμως δεν έχουν εξασφαλισμένη ούτε καν την έγκαιρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Η ανακοίνωση για μη καταβολή της μισθοδοσίας τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ πραγματοποίησαν και σύσκεψη, όπου παραβρέθηκε ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μετέφερε το πρόβλημά τους στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα. Παρόλο που η Μ. Γκάγκα διαβεβαίωσε τον βουλευτή του Κόμματος ότι η ΚΥΑ έχει υπογραφεί και άμεσα θα καταβληθεί η μισθοδοσία, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι όχι μόνο δεν έχουν πάρει τους μισθούς τους αλλά απειλούνται και από τη διοίκηση του Οργανισμού με απολύσεις και νομικές κυρώσεις επειδή τόλμησαν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, απαιτώντας μέτρα από την κυβέρνηση ώστε οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ να είναι με σταθερή και πλήρη εργασιακή σχέση, να πληρώνονται σε σταθερή ημερομηνία, να ενταχθούν στην κατηγορία που θα λάβει «κοινωνικό μέρισμα», να καταβληθούν αναδρομικά οι μεταβολές στη μισθοδοσία τους λόγω απασχόλησης σε υπερωρίες και αργίες που παράνομα δεν τους έχουν αποδοθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ