Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετά την αγωνίστρια που ήξερε να εμψυχώνει και να κινητοποιεί

Από τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΟΓΕ σε Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών
Από τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΟΓΕ σε Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών
Τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια της Καλλιόπης (Πούπας) Καρακάση - Μπουντούρογλου, προέδρου της επί 24 χρόνια (1988 - 2012), εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η Κ. Μπουντούρογλου «το 1975 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ενωσης Προοδευτικών Γυναικών Βορείων Προαστίων, που αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Στο 3ο Συνέδριο, το 1984, εξελέγη μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και του Προεδρείου της», υπενθυμίζει η ΟΓΕ.

Αναδείχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας «στη δύσκολη εποχή που αμφισβητήθηκαν ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, στην περίοδο των ανατροπών, που όπως έλεγε και η ίδια δεν άφησαν αλώβητη ούτε την ΟΓΕ». «Σ' αυτήν την κρίσιμη φάση ήταν καθοριστική η συμβολή της για να μπορέσουν η Ομοσπονδία μας, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες μας σε όλη τη χώρα να συνεχίσουν τη μαχητική τους δράση. Ηταν χαρακτηριστικά τα λόγια της στην επέτειο των 30 χρόνων μας: "Με συνέπεια στις αρχές της συγκρότησής μας σταθήκαμε ανυποχώρητα δίπλα στα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και στην αντίπερα όχθη από τους εκμεταλλευτές, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές τους και τους βαστάζους τους"», αναφέρει η ΟΓΕ.

Επισημαίνει ακόμα τη συμβολή της στη διεθνή δράση, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών, ιδιαίτερα όσον αφορά την εκλογή της ΟΓΕ ως συντονίστριας του Ευρωπαϊκού Γραφείου.

Επικεφαλής σε αντιπολεμική διαδήλωση των γυναικών, έξω από τη βρετανική πρεσβεία
Επικεφαλής σε αντιπολεμική διαδήλωση των γυναικών, έξω από τη βρετανική πρεσβεία
«Η Πούπα "έφυγε" αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη, καθώς η ΟΓΕ περνούσε το κατώφλι του 21ου αιώνα, σταθεροποιώντας τα βήματά της στο πεδίο των διεκδικήσεων για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας και αναβαθμίζοντας τον συλλογικό αγώνα της.

Η Καλλιόπη Μπουντούρογλου υπήρξε ένας ανήσυχος και γενναίος άνθρωπος, μια εξέχουσα κινηματική προσωπικότητα. Ηξερε να εμψυχώνει και να κινητοποιεί. Πρωτοπόρα και έμπειρη, έδωσε ολόψυχα και αβίαστα όλες της τις δυνάμεις στους στόχους του κινήματός μας.

Δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για όσα απασχολούσαν την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Ακόμα και στις δυσκολότερες ώρες, όταν οι περιπέτειες στην υγεία και τη ζωή διεκδικούσαν το μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής της, δεν τις άφησε να σβήσουν τη φλόγα της για το κίνημα, το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις, τη διάθεσή της για προσφορά», αναφέρει η ΟΓΕ και διαβεβαιώνει: «Θα την θυμόμαστε για τον πύρινο λόγο της, την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά της».

Εκφράζει τέλος τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, στους αγαπημένους γιους της και στα εγγόνια της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ