Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν αναζητούμε σωτήρες. Οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας»

Με μαζική συμμετοχή η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» για τις εκλογές στον ΔΣΑ στις 28 και 29 Νοέμβρη

Με τη μαζική συμμετοχή μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων κάθε ηλικίας, και ιδιαίτερα νέων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοέμβρη στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» για τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) στις 28 και 29 Νοέμβρη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια σύμβουλος στον ΔΣΑ, καλώντας σε υπερψήφιση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» ως τη μόνη «βέβαιη επένδυση» για την οργάνωση της πάλης την επόμενη μέρα.

Ο Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος πρόεδρος στον ΔΣΑ, τόνισε πως μόνο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» αναδεικνύει διαχρονικά ότι «οι δικηγόροι δεν είναι όλοι το ίδιο» και πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών - αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών και ασκούμενων. Οι άλλοι συνδυασμοί, σημείωσε, «δένονται με "ομφάλιο λώρο" με αστικές πολιτικές δυνάμεις, υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική στη Δικαιοσύνη». Ανέδειξε πως «υπάρχει λύση, υπάρχει προοπτική, κόντρα στους κάθε λογής "σωτήρες", στον δρόμο της ανατροπής».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Αντώνης Αντανασιώτης, εκλεγμένος σύμβουλος στο ΔΣ του ΔΣΑ και εκ νέου υποψήφιος, ανέφερε ότι «η "Αγωνιστική Συσπείρωση" εκφράζει το πραγματικά διαφορετικό, το καινοτόμο στον χώρο της δικηγορίας και γενικότερα της κοινωνίας», γιατί κατονομάζει τον πραγματικό αντίπαλο, οργανώνει τη σύγκρουση με αυτόν. «Δεν αναζητούμε σωτήρες, γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν. Μόνο εμείς οι ίδιοι θα σώσουμε τα δικαιώματά μας», τόνισε, καλώντας τις μέρες που απομένουν να φτάσει παντού το ανατρεπτικό κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων».


Την εκδήλωση χαιρέτισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ. Τόνισε τη σημασία στήριξης της μόνης δύναμης στον χώρο της Δικαιοσύνης που παλεύει για την ανατροπή. Κάλεσε σε υπερψήφιση των κομμουνιστών δικηγόρων, των αγωνιστών για τα δικαιώματα στον κλάδο τους αλλά και συνολικά των εργαζομένων, που δεν «διαφημίζονται ως ήρωες», αλλά παλεύουν «για να διατηρηθεί το πραγματικό κοινωνικό κύρος, του δικηγόρου - υπερασπιστή που έχει ανάγκη ο λαός».

Από το βήμα της εκδήλωσης ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, πρώην μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας της ΣΕ της ΟΜ Δικηγόρων, ο οποίος δήλωσε ότι μόνο η «Αγωνιστική Συσπείρωση» εκφράζει την «προοπτική μίας άλλης εξουσίας και μίας άλλης δικαιοσύνης», με δράση για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού πόλου για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας.

Με τις παρεμβάσεις τους, υποψήφιοι σύμβουλοι στον ΔΣΑ κάλεσαν σε αποφασιστική ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»:

Ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, επεσήμανε ότι μόνο η «Αγωνιστική Συσπείρωση» στήριξε τον αγώνα ίδρυσης του Σωματείου, όπως στηρίζει καθημερινά τους αγώνες των μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων. «Οι μισθωτοί μπορούμε και με την ψήφο μας να επιλέξουμε το μέλλον, την προοπτική της οργάνωσης και πάλης», σημείωσε.

Η Χαρά Μαρούλη κάλεσε τις γυναίκες δικηγόρους, αυτοαπασχολούμενες και μισθωτές, να δυναμώσουν τη δική τους φωνή στον ΔΣΑ. Γιατί «η "Αγωνιστική Συσπείρωση" δεν είναι άλλος ένας συνδυασμός, αλλά η άλλη λογική στον χώρο της Δικαιοσύνης, η πραγματική φωνή των διεκδικήσεων των μικρών αυτοαπασχολούμενων για τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Ο Αγγελος Σιδερής, καταδεικνύοντας σειρά αντιδραστικές νομοθετικές εξελίξεις όπως ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση και το τερατούργημα Χατζηδάκη, δήλωσε πως «με την "Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων" και τον υποψήφιο πρόεδρό της, Αγγελο Βρεττό, θα βρεθούμε δίπλα στον εργαζόμενο, δίπλα στην πλατιά πλειοψηφία του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2021-10-30 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις με αφορμή την κατάσταση στα Ταμεία των δικηγόρων (2013-06-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στα δικαστήρια (2012-10-25 00:00:00.0)
Πικετοφορία στα δικαστήρια (2011-02-23 00:00:00.0)
Να συμπαραταχτούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα (2010-04-21 00:00:00.0)
Στο δρόμο για τη νίκη οι «μαχόμενοι δικηγόροι» (2002-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ