Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Νίκο Κακαράσκα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κηδεύτηκε την Τετάρτη στη Βαλμάδα Θεσσαλονίκης ο σ. Νίκος Κακαράσκας, προπονητής ποδοσφαίρου. Εκ μέρους της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τον επικήδειο εκφώνησε η Λίνα Χατζηκυριάκου, ενώ μίλησε και ο προσωπικός του φίλος Γιώργος Πατσόγλου, μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.

Ο σ. Νίκος Κακαράσκας γεννήθηκε μέσα στη δίνη του εμφυλίου, το 1948, στη Βαλμάδα. Ο πατέρας του, τιμημένος αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ αργότερα, συνελήφθη και εκτελέσθηκε από το κράτος της μισαλλοδοξίας και του τρόμου, όταν ακόμα ο Νίκος ήταν νήπιο. Ορφανός, πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια, με ανέχεια, στερήσεις και άλλες δοκιμασίες. Μέσα σε αυτήν τη μαύρη καθημερινότητα ο Νίκος έδινε τον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης. Εκανε διάφορες δουλειές, κατέληξε όμως στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έπαιξε στον Αξιό Ανατολικού, τον Καμπανιακό, τον Μακεδονικό και θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη καριέρα, αν συμβιβαζόταν με καταστάσεις, αν έρχονταν πιο ευνοϊκά τα πράγματα. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με την προπονητική και κυρίως με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Δούλεψε με τα παιδιά και ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές στον Αξιό, στον Καμπανιακό, στον Ολυμπιακό Λουδία.

Από νεαρή ηλικία συμμετείχε στο λαϊκό κίνημα και στους αγώνες. Από τους πρώτους που οργανώθηκε στο ΚΚΕ στην περιοχή μετά την μεταπολίτευση και τίμησε μέχρι το τέλος την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος. Στις κρίσιμες στιγμές του 1990-1991 δεν ταλαντεύθηκε στιγμή, υπερασπίστηκε τον επαναστατικό του χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ