Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συμφωνία στον τομέα του φυσικού αερίου

«

Μνημόνιο Κατανόησης» για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου υπέγραψε χτες στο Κάιρο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Tarek El Molla.

Η υπογραφή του χτεσινού μνημονίου αποτελεί συνέχεια της στενής συνεργασίας που αναπτύσσουν οι δύο χώρες με επίκεντρο την Ενέργεια, ενώ έχει προηγηθεί τον προηγούμενο Οκτώβρη ανάλογη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου. Το χτεσινό μνημόνιο εστιάζει στην εμπορία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, την εξερεύνηση και παραγωγή φυσικού αερίου και την προοπτική διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών, με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, το «Μνημόνιο Κατανόησης» που υπογράφηκε χτες ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή εξειδικευμένων συμφωνητικών στους τρεις τομείς συνεργασίας, ανάμεσα σε ελληνικές και αιγυπτιακές εταιρείες, όπως τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, την ΕΔΕΥ και τη ΔΕΠΑ Διεθνών Εργων.

Παράλληλα, ο Κ. Σκρέκας συμμετείχε στις εργασίες της 6ης Υπουργικής Συνόδου του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, όπου ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα αλλά και οι «μακροπρόθεσμοι στρατηγικοί στόχοι του Φόρουμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ