Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς, διοργανώνει το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό κίνημα των Χανίων και καλεί όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν και να απαιτήσουν το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών πεζοναυτών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα επίθεση Αμερικανών πεζοναυτών της Βάσης της Σούδας ενάντια σε ανύποπτο πολίτη των Χανίων με στόχο τη ληστεία.

Οι όλο και αυξανόμενες εγκληματικές ενέργειες Αμερικανών πεζοναυτών στα Χανιά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνουν τις διαπιστώσεις του φιλειρηνικού κινήματος ότι η πολιτική της υποτέλειας και της πλήρους εξάρτησης της χώρας μας, η πολιτική του "ανήκομεν εις την Δύσιν" και της υποταγής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι, ενθαρρύνοντας κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες απέναντι και στο λαό της χώρας μας».

Οι δολοφόνοι που εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο, «για να προωθήσουν τα άνομα και εγκληματικά συμφέροντά τους όπου Γης, σκοτώνοντας αόπλους, γυναίκες και παιδιά, αποδεικνύεται ότι αποθρασύνονται από την επίσημη πολιτική των κυβερνήσεων των χωρών που τους "φιλοξενούν" σίγουροι για την ατιμωρησία τους».

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης, «από πολύ καιρό είχε καταγγέλλει στην κοινή γνώμη τους κινδύνους που εγκυμονεί η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" και η πλήρης υποτέλεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό εκφράστηκε και στη στάση των τοπικών αρχών με πρώτη την Αστυνομία, η οποία απέκρυψε(!!!) το γεγονός από την κοινή γνώμη. Μας δίνουν το δικαίωμα να ρωτήσουμε: Θα υπήρχε αυτή η στάση αν οι τοπικές αρχές και η Αστυνομία δε δρούσαν στα πλαίσια μιας πολιτικής συγκάλυψης τέτοιων γεγονότων για να μη διαταράσσονται οι σχέσεις μας με τα "αφεντικά", τους Αμερικανούς; Θα είχαν αυτή τη δουλοπρεπή στάση αν δεν είχαν την έγκριση των υπουργείων στα πλαίσια της γνωστής πολιτικής "ευχαριστούμε τους συμμάχους μας Αμερικανούς";».

Αλλά, ως γνωστόν, η Αστυνομία, με άνωθεν εντολές, επισημαίνεται σ' άλλο σημείο «εξαντλεί την αυστηρότητα και τις ικανότητές της αρπάζοντας νύχτα με τον πιο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο τα αθώα και φοβισμένα θύματα των δολοφόνων της παγκοσμιοποίησης, τους μετανάστες του παλιού αεροδρομίου, για να τους "επαναπροωθήσουν" στις βομβαρδισμένες και εξαθλιωμένες χώρες τους από την πολιτική του ιμπεριαλισμού».

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί «ακόμα μια φορά τους Χανιώτες να εκδηλώσουν με τον πιο αποφασιστικό και ενεργητικό τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική αυτή που επιτρέπει στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς δολοφόνους να θεωρούν τη χώρα και την πόλη μας τσιφλίκι τους, να παραβιάζουν νόμους και να παραμένουν ατιμώρητοι. Να αποδείξουν ότι δεν εξαγοράζεται η συνείδησή τους από τα ματωμένα δολάρια των δολοφόνων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Εφιστούμε, ακόμα μια φορά, την προσοχή για επαγρύπνηση του χανιώτικου λαού στην ανοχή τέτοιων γεγονότων. Αν δεν τα αντιμετωπίσαμε άμεσα και δραστικά, σε λίγο καιρό μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα από ανθρώπους που το μόνο που έμαθαν είναι να σκοτώνουν αθώους σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς κανένα σεβασμό σε νόμους, αξίες και στην ανθρώπινη ζωή».

Το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό κίνημα των Χανίων καλεί όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς για να απαιτήσουμε:

- Την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών πεζοναυτών.

- Το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας.

- Την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από την περιοχή μας.

- Μια νέα πολιτική για τη χώρα πραγματικής Εθνικής Ανεξαρτησίας, έξω από στρατιωτικούς συνασπισμούς, μια πολιτική πραγματικής φιλίας και αλληλεγγύης με όλους τους λαούς.

  • Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο κρούσμα επίθεσης σε βάρος συμπολίτη μας από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες. Οι όλο και αυξανόμενες τέτοιες ενέργειες, καθώς και η συγκάλυψή τους έρχονται να επιβεβαιώσουν και τις ευθύνες των τοπικών αρχών που εναρμονίζονται πλήρως με την πολιτική της «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Καλούμε τους εργαζόμενους, κάθε δημοκράτη να συμμετάσχει σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ