Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση πίσω από την «αδιάλλακτη» στάση

Συναίνεση και στήριξη στην κυβερνητική πολιτική της νομιμοποίησης της διαπλοκής στα ΜΜΕ προσφέρει ουσιαστικά η ηγεσία της ΝΔ, μεταθέτοντας την εφαρμογή των δικών της «αντιδιαπλεκόμενων» προτάσεων... στην κυβερνητική θητεία της. Στην πραγματικότητα η ΝΔ «συμμορφώνεται σιωπηλά» στις επιθυμίες των διαπλεκόμενων αφεντικών, όπως τις υλοποιεί η κυβέρνηση Σημίτη.

Το «διά ταύτα» της χθεσινής δήλωσης του Θ. Ρουσόπουλου, με την οποία σχολίασε τις κυβερνητικές αποφάσεις για το βασικό μέτοχο και το ασυμβίβαστο ιδιοκτητών ΜΜΕ και προμηθευτών Δημοσίου, είναι πως «η ΝΔ δεσμεύεται και πάλι, ως κυβέρνηση, να θεσμοθετήσει αμέσως όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και, κατά συνέπεια, για την καταπολέμηση της διαπλοκής στα ΜΜΕ». Μεταξύ των προτάσεων αυτών αναφέρεται η θέσπιση «ρητής υποχρέωσης των ΜΜΕ να δημοσιεύουν, δύο φορές το χρόνο, αναλυτικά, μέχρι φυσικού προσώπου, τα πλήρη στοιχεία του μετοχολογίου τους».

Μέχρι τότε η ηγεσία της ΝΔ μπορεί να φορά τη μάσκα του αδιάλλακτου διώκτη των διαπλεκομένων και να ασκεί σκληρή, στα λόγια, κριτική στην κυβέρνηση. Ετσι ο εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε ότι οι χτεσινές αποφάσεις περί βασικού μετόχου αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Σημίτη «ενδιαφέρεται, όχι βεβαίως για την εξάλειψη, αλλά, κυριολεκτικά, για τη θεσμική κατοχύρωση της διαπλοκής στα ΜΜΕ». Απλώς, προσθέτει, την απασχολεί μόνον η έκταση και η μέθοδος της κατοχύρωσης της διαπλοκής αυτής, καθώς και η επικοινωνιακή συγκάλυψή της έναντι της κοινής γνώμης.

Οσο για τη στάση της ΝΔ στο όνομα ότι είναι «ασυμβίβαστος» διώκτης της διαπλοκής αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να μπει σε οιαδήποτε διαδικασία συζήτησης της απαράδεκτης αλλά και αδιέξοδης πρότασης της κυβέρνησης».

  • Να ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες, αλλά και να περισώσει τα προσχήματα επιχειρεί το ΚΕΠ, το οποίο σε χτεσινή ανακοίνωσή του παραπέμπει σε... μελλοντική θέση. Το ΚΕΠ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εξετάζει την ουσία του θέματος και πρόκειται να τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες με ουσιαστική πρόταση, η οποία θα προστατεύει τους πολίτες από αθέμιτες πρακτικές, αλλά και θα ενθαρρύνει συγχρόνως τη δραστηριοποίηση καταξιωμένων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς, κάτω από όρους θεσμοθετημένων διαδικασιών διαφάνειας στις συναλλαγές τους με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» (σ.σ. τρέχα γύρευε).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ