Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Μεθοδεύεται αναβολή των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

Την εκ του πονηρού μεθόδευση για αναβολή των εκλογών από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία». Σημειώνει ότι αυτή η προσπάθεια, μέσω διαφόρων σεναρίων και προτάσεων από τις άλλες δυνάμεις, που επικαλούνται την πανδημία, έχει ξεκινήσει αμέσως μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν οι εκλογές να γίνουν διά ζώσης και με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απορρίπτοντας τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Οπως τονίζει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «η προστασία της υγείας των δημοσιογράφων και των άλλων συναδέλφων στον Τύπο και στα ΜΜΕ είναι ζήτημα πρώτης γραμμής» το οποίο προϋποθέτει αυστηρά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, και «εκεί θα έπρεπε να έχει στραμμένη την προσοχή της η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των συναδέλφων, και όχι στην αναβολή των εκλογών».

«Φαίνεται πως "έκατσε βαρύ" στην εργοδοσία και στις παρατάξεις που στηρίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ» το γεγονός της απόρριψης από τη συνέλευση των προτάσεων υλοποίησης του νόμου Χατζηδάκη, «γι' αυτό επανέρχονται με μεθοδεύσεις για αναβολή των εκλογών, επικαλούμενοι την πανδημία», σχολιάζει η «Δημοσιογραφική Συνεργασία». Και προσθέτει ότι «όχι μόνο συμμερίζεται τη δίκαιη ανησυχία των συναδέλφων για την πανδημία, αλλά ήταν η πρώτη παράταξη που είχε προτείνει μια σειρά από αναγκαία μέτρα προκειμένου οι εκλογές να γίνουν διά ζώσης και με απόλυτη ασφάλεια». Ενδεικτικά, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» έχει προτείνει να αυξηθεί ο αριθμός των ημερών των αρχαιρεσιών, να νοικιαστεί μεγάλος χώρος, να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι για περισσότερα τμήματα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και να απολυμαίνονται κάθε βράδυ. Ακόμα, να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών σε ορισμένες ώρες, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, και σε ορισμένους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στους μεγάλους και απομακρυσμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ