Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και χωρίς αποζημίωση!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες για το απαράδεκτο περιστατικό με τους 17 ασθενείς που περίμεναν ώρες στα ΤΕΠ του Κρατικού Νίκαιας

Από τις απαράδεκτες συνθήκες «νοσηλείας» στο ΤΕΠ του ΓΝ Νίκαιας
Από τις απαράδεκτες συνθήκες «νοσηλείας» στο ΤΕΠ του ΓΝ Νίκαιας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών και άλλοι φορείς της Νίκαιας, καταγγέλλοντας την άθλια κατάσταση του συστήματος Υγείας και την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία γενική εφημερία του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, την προηγούμενη Δευτέρα, 17 ασθενείς, ανάμεσά τους και ένας διασωληνωμένος, παρέμειναν για πολλές ώρες στα ΤΕΠ, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών, αντί να διακομιστούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι ιδιωτικές κλινικές δεν τους δέχονταν επειδή θεωρούνταν βαριά περιστατικά, επιβεβαιώνοντας πως η «συνδρομή» του ιδιωτικού τομέα είναι «αέρας κοπανιστός».

Εντέλει οι συγκριμένοι ασθενείς και μετά τις καταγγελίες εργαζομένων που ήρθαν στο φως μοιράστηκαν εκτός του νοσοκομείου, όπου βρέθηκε κρεβάτι δηλαδή, αφού βέβαια περίμεναν για πάνω από 24 ώρες και ενώ η τελευταία διακομιδή έγινε στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης!

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μάρκο Μπεκρή, από κοινού με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γιάννη Τσολάκη, συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου. Κατήγγειλαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, με χαρακτηριστικό το παραπάνω παράδειγμα. Κατά τη συνάντηση με τον διοικητή δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι μπροστά στην επόμενη εφημερία δεν έχει παρουσιαστεί καμία λύση.

Μετά τη συνάντηση η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας και γγ της ΕΙΝΑΠ, η οποία τη Δευτέρα κατάγγειλε το προαναφερθέν περιστατικό, ανέφερε ότι ομολογείται μέσω της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι θα συνεχιστεί η ίδια απαράδεκτη κατάσταση και το επόμενο διάστημα, ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για πρόσληψη προσωπικού, ούτε για να ανοίξει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, που είναι κλειστό για χρόνια. Πρόσθεσε πως επίσης ομολογείται ότι στα ίδια πλαίσια θα κινηθεί η «συμβολή» του ιδιωτικού τομέα που δίνει κλίνες με το σταγονόμετρο κάτω από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αυτός θέτει.

Από τη μεριά του, ο Μάρκος Μπεκρής, σχολιάζοντας τη στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σημείωσε ότι αυτή επιβεβαιώνει πως είναι πολιτική επιλογή να μπαίνουν σε παζάρι οι ζωές του λαού. Υπογράμμισε ότι στον αντίποδα πρέπει να γίνει ουσιαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και χωρίς αποζημίωση, και παράλληλα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για να καλυφτούν οι ανάγκες τόσο των ασθενών Covid όσο και των υπόλοιπων. Τέλος επισήμανε την ανάγκη το ζήτημα της υγείας και προστασίας του λαού να αποτελέσει βασική αιχμή πάλης των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας αλλά και των εργαζομένων συνολικότερα.

Σήμερα η κινητοποίηση στο «Αγία Ολγα»

Κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στη 1 μ.μ., στην είσοδο του «Αγία Ολγα» πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, μαζί με μαζικούς φορείς της περιοχής, αντιδρώντας στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης ιδιαίτερα της Β' Παθολογικής κλινικής μετά την εξώθηση σε παραίτηση του συνόλου των ειδικευόμενων ιατρών και την άρνηση της διοίκησης να ικανοποιήσει τα αγωνιώδη αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και εφημέρευσης. «Η λειτουργία πλέον της κλινικής κρίνεται επισφαλής για ασθενείς και προσωπικό», καταγγέλλει το Σωματείο.

Επίσης στηλιτεύουν την «αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και τον μηχανισμό πειθαρχικών διώξεων, ποινών, στέρηση μισθού που έχει στηθεί στο νοσοκομείο, με πιο πρόσφατη την ΕΔΕ που διέταξε εις βάρος της διευθύντριας Οφθαλμολογικής κλινικής, επειδή επέμενε να χειρουργηθεί εκτάκτως άστεγος που θα έχανε την όρασή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ