Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα για ενίσχυση του αγώνα για την προστασία και την υγεία του λαού

Από τη χτεσινή εξόρμηση της ΚΟ Ολυμπιακού Χωριού
Από τη χτεσινή εξόρμηση της ΚΟ Ολυμπιακού Χωριού
Tην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση με βάση τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου αναδεικνύουν οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε μια σειρά από ανακοινώσεις τους. Ταυτόχρονα, με ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να μεταφέρουν σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και δομές Υγείας το αγωνιστικό μήνυμα, καλώντας τον λαό να ορθώσει ανάστημα, να οργανώσει την πάλη για την προστασία της υγείας και της ζωής του.

Καθημερινά χιλιάδες μολύνσεις, ρημαγμένη η ΠΦΥ

Η ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών τονίζει ότι «ενώ τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί, στους 4 δήμους (Περιστέρι - Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα) με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, υπάρχουν μόλις 2 μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν rapid test, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές αναμονής ταυτόχρονα με τις προϋποθέσεις μετάδοσης του ιού, αφού πολλοί νοσούν». Προσθέτει πως «ο κόσμος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί βρίσκεται στις ουρές των φαρμακείων, των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, χρυσοπληρώνοντας κάθε βδομάδα τα test».

Αντίστοιχη κατάσταση μεταφέρει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά, με τα κρούσματα στην πόλη να είναι 1.500 - 2.500 καθημερινά, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές να «βράζουν» και την ίδια ώρα σε όλους τους δήμους του Πειραιά να υπάρχει μόνο ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid test, στο οποίο πλέον οι ουρές είναι ατελείωτες, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στις λιγοστές ΤΟΜΥ που ακόμα διενεργούν δωρεάν rapid test. Την ίδια ώρα «Στη Νίκαια, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα και αλλού, οι δομές Υγείας έχουν μετατραπεί σε μίνι εμβολιαστικά κέντρα χωρίς ταυτόχρονα να ενισχυθούν σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να λείπουν γιατροί και νοσηλευτές για τις συνολικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του λαού του Πειραιά σε μόνιμη και καθημερινή βάση. Στον Κορυδαλλό, σε συνθήκες πανδημίας η δομή Υγείας έχει μόνο έναν παθολόγο και δύο νοσηλευτές!».

Η πανδημία καλπάζει και στον Νότιο Τομέα της Αττικής, «τον "παραδεισένιο" προορισμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πλάι στις επενδύσεις δισεκατομμυρίων», όπως καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σε έναν τομέα με 8 δήμους υπάρχει ένα μόνο δημόσιο νοσοκομείο, το Ασκληπιείο Βούλας, και αυτό με βασικές ελλείψεις προσωπικού κ.ά., και μόλις 2 σταθερά σημεία καθημερινής διενέργειας rapid test του ΕΟΔΥ, σε Γλυφάδα και Αλιμο, ενώ στην Αργυρούπολη διενεργείται rapid test μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Μοριακά τεστ διενεργούνται μόνο σε 1 Κέντρο Υγείας της Καλλιθέας, στο οποίο γίνεται το αδιαχώρητο και δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες και επείγουσες ανάγκες του λαού αυτήν την περίοδο».

Αλλά και η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής αναδεικνύει ότι «η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, τις μόνες δομές όπου μπορεί να κάνει κάποιος εργαζόμενος δωρεάν τεστ στην Ανατολική Αττική, είναι απελπιστική. Ουρές και χρόνος αναμονής τεράστιος, ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από το Κέντρο Υγείας στη Ραφήνα στο Κορωπί και από το Λαύριο στα Καλύβια», συγχρόνως «σε πολλά Κέντρα Υγείας τελείωσαν τα αντιδραστήρια των μοριακών τεστ, ενώ ταυτόχρονα η αναμονή για το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπερνά και τις 48 ώρες, σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχει καμία δημόσια νοσοκομειακή δομή».

Στενάζουν οι χώροι δουλειάς, στοιβάζονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

«Πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά» είναι το σλόγκαν των ημερών, με τα κυβερνητικά πρωτόκολλα - λάστιχο και τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Ενα τέτοιο μήνυμα στάλθηκε σε εργαζόμενο στα «Public» του «Metro Mall» στον Αγιο Δημήτριο, ενώ παρόμοιες φράσεις επαναλαμβάνονται σαν κασέτα από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της σε δεκάδες χώρους δουλειάς, στη Βιομηχανική Ζώνη στο Κορωπί, στο αεροδρόμιο, στο Εκπτωτικό Χωριό και αλλού στα Μεσόγεια.

Την ίδια ώρα, για να πάει ένας εργαζόμενος στη δουλειά αναγκάζεται να στοιβαχτεί στα ΜΜΜ, που παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης. Εκτός αν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη - ιδιαίτερα μετά και την εκτόξευση στην τιμή της βενζίνης - για να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο (αν έχει και μπορεί) και να κολλήσει στην κίνηση, που έχει εκτοξευθεί κι αυτή το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε όλες τις περιοχές.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι Οργανώσεις του Κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή, ώστε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να απαιτήσουν εδώ και τώρα από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, με μαζικές προσλήψεις και στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, χορήγηση των κατάλληλων μέσων δωρεάν με ευθύνη του κράτους, πύκνωση όλων των δρομολογίων στα ΜΜΜ κ.ο.κ.

Με επίκεντρο τα αιτήματα αυτά και με το μήνυμα της ΚΕ του Κόμματος για το 2022, μαζική εξόρμηση στο εμβολιαστικό κέντρο Αχαρνών αλλά και σε εργοστάσια και super market της περιοχής πραγματοποίησε χτες η Κομματική Οργάνωση Ολυμπιακού Χωριού του ΚΚΕ. Τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τη νεολαία, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους σε συναγερμό, να μετατρέψουν τον προβληματισμό τους σε οργανωμένο αγώνα για να υπερασπιστούν την υγεία τους, το εισόδημά τους και τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ