Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα κυβερνητικά «μερεμέτια» στην Υγεία είναι η άλλη όψη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 17 Γενάρη

Η «πολιορκία» του υπουργείου Υγείας από σωματεία και μαζικούς φορείς θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 17 Γενάρη, με τη «σκυτάλη» να περνάει στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς στις 5.30 μ.μ. καλούν σε συγκέντρωση τρεις Ομοσπονδίες βιοτεχνικών σωματείων, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της υγείας των επαγγελματιών από την πανδημία. «Διαδηλώνουμε για την προστασία της υγείας μας!», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα σωματεία και κάθε αυτοαπασχολούμενο, έμπορο, βιοτέχνη, επαγγελματία να δώσουν δυναμικό «παρών», να μετατρέψουν την καθημερινή αγωνία «σε συλλογική αγωνιστική δράση απαιτώντας να μπει τέρμα στις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές και να παρθούν έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού».

«Φτάνει ο εμπαιγμός. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε δηλώσεις που καλλιεργούν εφησυχασμό, τέτοια τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Ούτε διανύουμε το "τελευταίο μίλι" της πανδημίας, ούτε η "επόμενη μέρα" θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ξέρουμε καλά ότι και την υγεία μας διακινδυνεύουμε και την ίδια στιγμή παλεύουμε για την οικονομική επιβίωση, απέναντι στην ίδια οικονομική πολιτική που μας φορτώνει νέα βάρη όπως και προηγουμένως. Τα κυβερνητικά "μερεμέτια" στην Υγεία είναι η άλλη όψη των ανεπαρκών μέτρων στήριξης προς τους επαγγελματίες, που βρίσκονται σήμερα πνιγμένοι σε παλιά και νέα χρέη, την ώρα που δισεκατομμύρια στρώνουν το χαλί για τις νέες επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου», σημειώνουν οι τρεις Ομοσπονδίες στην κοινή τους ανακοίνωση.

«Ως εδώ! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη χρεοκοπημένη κυβερνητική πολιτική. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές μας ανάγκες. Αρνούμαστε να παζαρέψουμε την υγεία μας και το εισόδημά μας για να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», υπογραμμίζουν.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενώ στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν αυτές για αποζημίωση κάθε επαγγελματία που νοσεί και δεν μπορεί να εργαστεί, καθώς επίσης για επίδομα ειδικού σκοπού σε όσους πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κατοχυρωθεί με νόμο η προστασία των επαγγελματιών στην περίπτωση ασθένειας (2024-03-27 00:00:00.0)
Απαιτούν μέτρα στήριξης για να καταφέρουν να επιβιώσουν (2022-10-05 00:00:00.0)
Τριήμερο δράσης στις 3, 4 και 5 Οκτώβρη (2022-09-22 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους (2022-07-02 00:00:00.0)
Διεκδικούν επείγοντα αιτήματα για την επιβίωσή τους (2022-06-29 00:00:00.0)
Αύριο η μέρα δράσης, με διεκδικήσεις για την επιβίωσή τους (2020-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ