Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση σε καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Ξυλοδαρμός καθηγητή από ομάδα αγνώστων σημειώθηκε χτες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ηλεκτρονικά μέσα, ο καθηγητής μετέβη στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες και φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο ίδρυμα πως πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικαστική διαμάχη αφορά οικονομικής φύσης υποθέσεις. Γίνονται επίσης αναφορές σε έρευνα για εμπλοκή του ίδιου σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Εντολή διενέργειας ποινικής έρευνας για την επίθεση έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Το γεγονός καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Το καταδίκασε επίσης η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, βρίσκοντας την ευκαιρία να πει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

«Η εμπλοκή του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ σε σοβαρές ποινικές ή άλλες υποθέσεις δεν δικαιολογεί πράξεις και ενέργειες που αξιοποιούνται για να επανέλθουν και να νομιμοποιηθούν διάφορα σχέδια καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια», σχολιάζει για τα γεγονότα, σε ανάρτησή του στο Twitter, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ