Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Ανάγκη του λαού η δημιουργία γενικού νοσοκομείου για την περιοχή

Κοινή ανακοίνωση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού απαιτούν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Αττικής σε κοινή τους ανακοίνωση, αναδεικνύοντας την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στους δήμους της περιοχής. Σημειώνουν τόσο την εργοδοτική αυθαιρεσία, τα «πάρε ένα παυσίπονο και γύρισε στο πόστο σου» που ακούνε εργαζόμενοι από τα αφεντικά, όσο και την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι που νοσούν ή θέλουν να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο. Ξεχωρίζουν επίσης την ανυπαρξία νοσοκομείου σε μια τεράστια περιοχή, που ο πληθυσμός της αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

«Η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, τις μόνες δομές όπου μπορεί να κάνει κάποιος εργαζόμενος δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο στην Ανατολική Αττική, είναι απελπιστική. Ουρές και χρόνος αναμονής τεράστιος, ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από το Κέντρο Υγείας στη Ραφήνα στο Κορωπί και από το Λαύριο στα Καλύβια. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν ελέγχους σχεδόν ανύπαρκτα στις περιοχές μας», σημειώνουν.

Και αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα «πρωτόκολλα» - λάστιχο, με κριτήριο το τι επιτάσσει η εργοδοσία και τι αντέχει η καπιταλιστική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά Κέντρα Υγείας τελείωσαν τα αντιδραστήρια των μοριακών τεστ, ενώ ταυτόχρονα η αναμονή για το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπερνά και τις 48 ώρες. «Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση της ΝΔ, και όλες οι προηγούμενες, που παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις έχουν αφήσει μια περιοχή σαν την Ανατολική Αττική χωρίς καμία δημόσια νοσοκομειακή δομή. Ευθύνη έχουν επίσης η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές, που υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και παίζουν τον ρόλο του "αμορτισέρ" για τις λαϊκές αντιδράσεις», τονίζουν.

Στέκονται επίσης στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων με ανεπαρκή μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, «με τα παιδιά σε 25άρια τμήματα σε αίθουσες κοντέινερ, πολλές φορές χωρίς επαρκή αερισμό και θέρμανση, με πετσοκομμένο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς άλλο βοηθητικό προσωπικό. Επιπρόσθετα, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά στην Ανατολική Αττική, μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο. Πρακτικά αν κάποιο παιδί πάθει κάτι στο Λαύριο ή στον Μαραθώνα θα πρέπει να κάνει 60 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθεί στα Νοσοκομεία Παίδων του κέντρου».

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ανατολική Αττική απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα, όπως όλα τα απαραίτητα για τη διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών τεστ, στελέχωση των ΚΥ, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για όλες τις περιοχές, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, πύκνωση δρομολογίων των ΜΜΜ και μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ξεχωρίζουν την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η δημιουργία δημόσιου γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, με ευθύνη του κράτους, και να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του Παίδων Πεντέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ