Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται επίσης σε Λάρισα, Τρίκαλα, Γιάννενα και άλλες πόλεις

Με αγωνιστικές δράσεις μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώνουν εργατικά σωματεία της πόλης αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο ΥΜΑΘ και συνέχιση του αγώνα την Παρασκευή, με πολύμορφες δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί σήμερα Τετάρτη σε ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία για το πλαίσιο αιτημάτων και την Παρασκευή σε αποχές - καταλήψεις και τοπικές κινητοποιήσεις στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, στο ΥΜΑΘ και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να αξιοποιήσουν την Παρασκευή ως μέρα δράσης και μέσα στα σχολεία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Φανή Χριστάνη, αντιπρόεδρος του 15μελούς του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, ανέδειξε την αγωνία των μαθητών να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι μαθητές ασφαλείς.

Η Δήμητρα Τραγάκη, μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο, σημειώνοντας ότι στην Α' ΕΛΜΕ, σε λιγότερα από τα μισά σχολεία που κατάφεραν να έχουν ενημέρωση, την πρώτη μέρα είχαν βρεθεί θετικοί 109 μαθητές και 18 καθηγητές, ενώ τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται από τη δεύτερη μέρα. Ανέδειξε επίσης την ανάγκη κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό καθαριότητας, με αφορμή την τραγική κατάσταση που είχε διαπιστωθεί ήδη από το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία του δήμου.

Ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε πως το αφήγημα της κυβέρνησης ότι όλα ξεκίνησαν ομαλά καταρρέει, ενώ τόνισε ότι οι προσλήψεις που εξαγγέλλει το υπουργείο «είναι σταγόνα στον ωκεανό των κενών που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, και όσων δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν εξαιτίας της πανδημίας. Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μιλάμε για πρόσληψη μόλις 98 εκπαιδευτικών».

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ανέδειξαν τέλος τις επιπτώσεις που θα έχει στις τσέπες των γονιών η πολιτική της ατομικής ευθύνης σε ό,τι αφορά τα τεστ στους μαθητές σε περίπτωση κρουσμάτων, ειδικά για τους μαθητές στα σχολεία της επαρχίας, όπου - όπως είπαν - σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να ταξιδέψουν 40 και 50 χιλιόμετρα για να κάνουν δωρεάν rapid test σε δομή του ΕΟΔΥ ή πρέπει να πληρώνουν στο φαρμακείο της περιοχής.

Απαιτούν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαναλαμβανόμενα rapid test με ευθύνη του υπουργείου και του ΕΟΔΥ, άμεση προσαρμογή της ύλης όλων των τάξεων λόγω των κενών που έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της πανδημίας, καμία σκέψη για εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη, εξειδικευμένο προσωπικό στα σχολεία για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλία σωματεία εκπαιδευτικών, σύλλογοι γονέων και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας καλούν σε κινητοποιήσεις: Σήμερα Τετάρτη στη Λάρισα, στις 2 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και στα Τρίκαλα στη 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στα Γιάννενα προχωρούν αύριο Πέμπτη στη 1 μ.μ. γονείς και εκπαιδευτικοί.

Στην Κρήτη η Ενωση Γονέων Ηρακλείου καλεί σήμερα σε σύσκεψη συλλόγων γονέων, στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Γεωργιάδη. Επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κρήτης και Ενώσεις Γονέων καλούν στην κινητοποίηση αύριο στη 1 μ.μ. στην 7η ΥΠΕ, στο Ηράκλειο.

Στη Λήμνο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αργύριος Μοσχίδης» και η τοπική ΕΛΜΕ καλούν σήμερα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δημαρχείο και επαρχείο.

Στην Κέρκυρα, η ΕΛΜΕ προκηρύσσει στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη (1 μ.μ. - 2 μ.μ.) και καλεί σε συγκέντρωση στη νομαρχία στη 1.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ