Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την αγωνιστική πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας

Με δηλώσεις εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και πρώην δήμαρχοι, εκφράζουν τη στήριξή τους στην αγωνιστική πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας, δηλώνουν «παρών» στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Αλλη μια αγωνιστική πρωτοβουλία από τον δήμο Πατρέων που τον διοικούν οι κομμουνιστές και ευρύτεροι αγωνιστές που συνεργάζονται μαζί μας.

Αλλη μια οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, στην οργή, στην πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας - πανδημίας - ανεργίας - ανέχειας.

Αντιμετωπίζουμε μια άγρια - ταξική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση, δουλεύοντας για τις στρατηγικές επιλογές των καπιταλιστών, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση για αυτές τις επιλογές των κομμάτων που κυβέρνησαν πριν από τη ΝΔ.

Αρωγοί στο πέρασμα αυτής της πολιτικής είναι Περιφέρειες και δήμοι, βάζοντας πλάτη στη φορομπηξία και σε κάθε είδους δουλειές με ιδιωτικά κεφάλαια.

Η συνδιοργάνωση της αγωνιστικής πομπής από την Πάτρα στο Σύνταγμα μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης και δεκάδες μαζικούς φορείς είναι η πλατιά - ενωτική - αγωνιστική απάντηση που θα δώσει ο λαός της πόλης, απαιτώντας την υλοποίηση των αιτημάτων, απαιτώντας λύσεις, δείχνοντας τον δρόμο του αγώνα για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο Μιχάλης Σελέκος, πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου, σε δήλωσή του σημειώνει: «Η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας συνεχίζει τις πολύμορφες παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την επίλυση προβλημάτων υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Τα αποτελέσματα αυτής της διεκδίκησης είναι ορατά, αναγνωρίζονται απ' όλους και δείχνουν το δρόμο. Η μεγάλη, συγκλονιστική πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για να παρθούν μέτρα κατά της ανεργίας έχει δείξει τις αγωνιστικές διαθέσεις των λαϊκών στρωμάτων και την απόφασή τους να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Πορεία Πάτρα - Αθήνα στις 29 Γενάρη με τη μαζική συμμετοχή μας στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στο Σύνταγμα».

«Η πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων σε μια περίοδο που οξύνεται η επίθεση από την κυβέρνηση με αφορμή και την πανδημία», σημειώνει ο Ηλίας Σταμέλος, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, και προσθέτει πως «είναι συνέχεια πολλών πρωτοβουλιών που έχει πάρει όλο το προηγούμενο διάστημα με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων που ζουν και κατοικούν στην περιοχή. Δείχνει τις δυνατότητες δράσης των δημοτικών αρχών που είναι με τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους και όχι το μακρύ χέρι των αντιλαϊκών πολιτικών. Είναι υποχρέωση όλων μας η συμμετοχή στην αγωνιστική υποδοχή της πορείας στην Αθήνα».

Ο Βαγγέλης Σίμος, πρώην δήμαρχος Πετρούπολης, σημειώνει: «Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να ικανοποιούνται οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού, των μικρών αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών. Είμαστε μεροληπτικά ταγμένοι υπέρ της εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους. Στηρίζουμε, λοιπόν, με κάθε τρόπο, την αγωνιστική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πάτρας, και το Σάββατο στις 29 του μήνα θα δώσουμε δυναμικό "παρών" στην κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ