Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Αθωράκιστο από κάθε «απειλή» το δημόσιο σύστημα Υγείας

Καταγγελίες σωματείων ακόμα και για διανυκτέρευση των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Aν και η κακοκαιρία ήταν αναμενόμενη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι αναγκασμένοι να κάνουν διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες, οι δε ασθενείς να «βγάλουν φτερά» προκειμένου να φτάσουν στα αποκλεισμένα από το χιόνι νοσοκομεία.

Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο το Σωματείο Εργαζομένων, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις προς τους ιθύνοντες, επιδόθηκε και πάλι σε αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί χώρος να ξεκουραστούν όσοι εργαζόμενοι αποκλείστηκαν στην περιοχή. «Οσοι είναι απογευματινοί θα αναγκαστούν να μείνουν όλο το βράδυ στο νοσοκομείο για να κάνουν (σ.σ. σήμερα) την πρωινή βάρδια». Η λύση που βρέθηκε είναι να πάρουν μια ανάσα σε κενούς θαλάμους...

Στο ΚΑΤ μέχρι και χτες το μεσημέρι ο δρόμος δεν είχε καθαριστεί. Οι εργαζόμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε να πάνε σπίτι τους όσοι σχόλασαν, ούτε να έρθουν όσοι έπιαναν βάρδια. Οι ασθενείς ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν το νοσοκομείο και όσοι έπαιρναν εξιτήριο παρέμεναν στο ΚΑΤ. Τη σοβαρή υποστελέχωση (τα οργανικά κενά από 704 τον Σεπτέμβρη πλέον είναι 736!) και την απουσία μέτρων για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης τις πληρώνουν και πάλι εργαζόμενοι, που αναγκάζονται σε διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες, ενώ απειλούνται κιόλας από προϊσταμένους και διοικήσεις. Και σ' αυτήν την περίπτωση το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τη λήψη μέτρων, χωρίς να εισακουστεί, ενώ όπως καταγγέλλει στο τμήμα COVID-19 δεν λειτουργεί καν η θέρμανση, «με πολικές θερμοκρασίες, και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κλείνουμε τις πόρτες και να βάζουμε στους ασθενείς επιπλέον κουβέρτες».

Η κυβέρνηση να λύσει άμεσα το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς

Για το θέμα ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή σε δεκάδες νοσοκομεία της Αττικής το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να μεταφερθεί από τον τόπο κατοικίας στα νοσοκομεία. Διοικήσεις και διευθύνσεις υπηρεσιών νοσοκομείων απειλούν και λένε στους εργαζόμενους "να κόψουν το λαιμό τους" και να πάνε για βάρδια, αδιαφορώντας για το πώς.

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Τι θα γίνει με τους ασθενείς; Θα μείνουν χωρίς νοσηλεία; 'Η μήπως θα μείνουν οι ίδιες νοσηλεύτριες και νοσηλευτές εκβιαστικά να δουλέψουν 16ωρο ή και 24ωρο; Ακόμα κι αν η απογευματινή βάρδια "βγει" με χίλιες δυσκολίες, είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί η βραδινή.

Το ίδιο ισχύει για παρασκευαστές, βοηθούς ακτινολόγου, τραυματιοφορείς και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. Το ίδιο ισχύει και για εφημερεύοντες ιατρούς. Ηδη αυριανά (σ.σ. σημερινά) χειρουργεία αναβάλλονται. Αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες για μία κακοκαιρία την οποία αναμένουν εδώ και μία βδομάδα. Τώρα να λύσει το θέμα η κυβέρνηση, με ασφαλή οργανωμένη μεταφορά των εργαζομένων από και προς τα νοσοκομεία. Ο κρατικός σχεδιασμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε αυτό το στοιχειώδες; Τόσο πολύ τον ρημάξατε εσείς και οι προηγούμενοι;».

Αναβολή των εμβολιασμών

Την αναβολή των εμβολιασμών σε Αττική και Εύβοια, για χτες από τις 3 το μεσημέρι και σήμερα όλη τη μέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας λόγω της κακοκαιρίας. Οι πολίτες θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν άμεσα το εμβολιασμό τους, συμπληρώνει το Υπουργείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποστομωτική απάντηση στη «μαγική εικόνα» για τα νοσοκομεία (2022-01-26 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό σήμερα από υγειονομικούς και σωματεία (2021-07-30 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο άμεσος εμβολιασμός τους (2021-02-12 00:00:00.0)
Πολλαπλά νέα προβλήματα από την πολιτική που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας (2021-01-22 00:00:00.0)
Εκρηκτικά τα προβλήματα και για τους εργαζόμενους (2010-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ