Τρίτη 25 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή

Το Σάββατο 29/1 στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

Αγωνιστική υποδοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στην Αθήνα ο δήμος και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ετοιμάζονται να κάνουν Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα της Αττικής. Το ραντεβού για να υποδεχτούν τα σωματεία και τους φορείς είναι το Σάββατο 29/1 στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, απ' όπου και θα πορευτούν μαζί έως το Σύνταγμα.

Παράλληλα δεκάδες είναι οι δηλώσεις συνδικαλιστών, με τις οποίες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Μεταξύ άλλων, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σε δήλωσή του σημειώνει:

«Η πρωτοβουλία που παίρνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας πλάι στη δημοτική αρχή της πόλης είναι άλλη μία αγωνιστική πρωτοβουλία που καταδεικνύει σήμερα την ανάγκη οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων για μία καλύτερη ζωή. Η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης μπροστά στην πανδημία αλλά και συνολικότερα η πολιτική του κεφαλαίου χτυπάει την εργατική τάξη όλης της χώρας. Γίνεται ολοένα και πιο συνειδητή η ανάγκη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε πόλη. Την ίδια στιγμή που το Εργατικό Κέντρο Πάτρας παίρνει αυτήν την πρωτοβουλία, στον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Εργατικό Κέντρο, τα συνδικάτα, άλλοι φορείς των περιοχών μπαίνουν μπροστά, παλεύουν και διεκδικούν αυτά που για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του είναι κόστος: Υγεία και δουλειά με δικαιώματα. Το Σάββατο 29 Γενάρη θα είμαστε και εμείς εκεί να υποδεχτούμε τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τον λαό της Πάτρας μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα της Αττικής. Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

«Ο αγώνας που κάνει ο δήμος Πάτρας και η πρωτοβουλία που έχει πάρει για την αυτοκινητοπομπή στην Αθήνα είναι δίκαιος. Είναι αγώνας που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, στην οργή, στην πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία που βρίσκεται αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας - πανδημίας και την ανεργία. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι, μας βρίσκει στο ίδιο μετερίζι», σημειώνει σε δήλωσή του ο Δαμασκηνός Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημειώνει: «Χαιρετίζουμε την αγωνιστική πρωτοβουλία των συνδικάτων του ΕΚ Πάτρας και του δήμου της Πάτρας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υγειονομικοί θα δώσουμε το "παρών" το Σάββατο 29/1 στις 12 μ. στο Σύνταγμα για να υποδεχτούμε την αγωνιστική πομπή. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Ενώνουμε τη φωνή μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα σχολεία και τις υπηρεσίες του δήμων, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς. Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην πολιτική που βυθίζει τον λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ