Σάββατο 12 Μάρτη 2022 - Κυριακή 13 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα στον λαό της περιοχής

Ενόψει και της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Κοζάνη

Από εξόρμηση στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου
Από εξόρμηση στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες βδομάδες ένα σχέδιο παρέμβασης στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ώστε να φτάσουν πλατιά οι θέσεις του Κόμματος στον λαό με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας, της Ενέργειας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Μια προσπάθεια που συνδυάζεται με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κοζάνη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 17 Μάρτη. Στόχος είναι η απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις του Κόμματος στον εργαζόμενο λαό να εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Ενώ στη διάρκεια της παρουσίας του στον νομό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί επίσης τον δήμο Εορδαίας, θα μιλήσει σε εργαζόμενους της ΔΕΗ και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία του λαού από την πανδημία.

Αυτή η παρέμβαση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έρχεται σε συνέχεια του ανοίγματος με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το Κόμμα. Με βάση αυτή την υποδομή και την πείρα του τελευταίου διαστήματος, με καλύτερους όρους οργανώνεται από όλες τις Οργανώσεις μια πολύμορφη δραστηριότητα με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις, εκδηλώσεις.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» γι' αυτή την πολύμορφη δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, η Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, δήλωσε: «Είναι σημαντικό ότι βγαίνουμε από μια περίοδο που οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις, όπως αυτές των βιοπαλαιστών αγροτών, των υγειονομικών, προβάλλοντας το μήνυμα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό", οργανώνοντας πρωτοπόρα την πάλη του.

Πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
Πικετοφορία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
Επιβεβαιώθηκε ότι περισσότερος κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για να ακούσει την πρόταση του ΚΚΕ, δείχνει μεγαλύτερη ανησυχία για το πώς μπορεί να οργανώσει σήμερα την πάλη του.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να κρατήσουμε ως παρακαταθήκη τον προβληματισμό αλλά και την εκτίμηση στις θέσεις του Κόμματος, που έρχεται από σημαντικούς χώρους της περιοχής. Ανοιξε πλατιά η συζήτηση στους χώρους της Υγείας για το πώς η πείρα από τα δυο χρόνια της πανδημίας, με τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικούς και υποδομές, δένεται με τις αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται με το "Νέο ΕΣΥ" στην περιοχή.

Αντίστοιχα, στους χώρους της ΔΕΗ εκφράστηκε αυξημένη ανησυχία για τις συνέπειες που ήδη εκδηλώνονται στην περιοχή με την απολιγνιτοποίηση και το προχώρημα των "πράσινων" επενδύσεων. Στη ΛΑΡΚΟ, όπου εκφράστηκε η εκτίμηση των εργαζομένων για τη στήριξη που έχει δείξει το Κόμμα διαχρονικά με τις πολύμορφες παρεμβάσεις του.

Ολο αυτό το άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές των πόλεων και τα χωριά της περιοχής, έχει συνδυαστεί με την τραγική εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, αξιοποιώντας τον "Ριζοσπάστη" με την Απόφαση της ΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους(2024-03-27 00:00:00.0)
Δραστηριότητα με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ(2018-03-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητα με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του Κόμματος(2018-03-15 00:00:00.0)
Σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους(2008-04-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-12-12 00:00:00.0)
Να ανεβάσουμε την απαιτητικότητά μας(1998-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ