Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

(Της ανταποκρίτριάς μας ΜΑΡΙΑΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗ).--

Η εμπειρία που αποκομίσαμε από την πρώτη προσπάθεια σοσιαλιστικής οικοδόμησης, για να γίνουμε πιο ικανοί και πιο αποτελεσματικοί στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου, συνεχίζεται. Συνεχίζουμε τον αγώνα με αισιοδοξία και πίστη στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. Δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια που κάνουν οι ιμπεριαλιστές και οι πολύμορφοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου να σβήσουν, να συκοφαντήσουν την ιστορική προσφορά και την αναγκαιότητα του αγώνα για το σοσιαλισμό. Η ιστορία δεν τελείωσε. Αλλωστε, η ίδια η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών απέναντι στους λαούς το ομολογεί.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στα Γιάννενα, χτες το πρωί, σε ένα μαζικό ακροατήριο που αποτελούνταν από φοιτητές, νέους εργαζόμενους και πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η ΝΟ Σπουδάζουσας Ιωαννίνων της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων με θέμα «Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού και η προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Οργάνωση της Σπουδάζουσας Ιωαννίνων στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής και ήταν ιδιαίτερα μαζική η συμμετοχή των φοιτητών και εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, όπως και καθηγητών του Πανεπιστημίου. Εντονος εκφράστηκε ο προβληματισμός, αλλά και ο ενθουσιασμός για την οργάνωση μιας εκδήλωσης με τέτοιο περιεχόμενο, που εκφράστηκε όχι λίγες φορές με χειροκροτήματα. Μετά τη συζήτηση, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν βιντεοπροβολή με το ίδιο θέμα.

Πριν την εκδήλωση η Αλ. Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ (στην οποία συμμετείχαν οι Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ, Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και Χρ. Λύκος, Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ), συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χ. Μασσαλά, για προβλήματα του Πανεπιστημίου αλλά και ζητήματα της Παιδείας γενικότερα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ