Τρίτη 15 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αντιπολεμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», βροντοφώναξαν χτες το μεσημέρι φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Χρυσόπουλος, μέλος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), και η Ελίνα Βαλετοπούλου εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών. Ανέδειξαν τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, κατήγγειλαν ότι ενώ η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αφήνει χωρίς εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή τα σχολεία και τις σχολές. Απαίτησαν καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και να κλείσει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, αναφέρθηκαν στην πλούσια αντιπολεμική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα και έξω από τα σχολεία και τις σχολές.

Με συνθήματα όπως «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Εξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου κατέληξε η πορεία, άναψαν πυρσούς και βροντοφώναξαν «Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ